Nejste přihlášen/a.
Při výkopu pro bazén jsem v zemi našel silový kabel 3*400 V Po usazení bazénu by kabel procházel cca 10 cm od bazénu. Nikde jsem nenašel v jaké vzdálenosti od bazénu může být elektřina. Stačilo by kabel "ohnout" trochu dále nebo ho mám natáhnout úplně jinudy. díky.
Pokud jste kabel objevil a není vás tak platí ochranné pásmo kabelu a to je do 110kV 1m na každou stranu kabelu
mimochodem, nebylo by od věci oslovit distrubutory a případně si nechat kabel vytýčit. Ono to vůbec nemusí být 3x400V ale klidně 3x20kV a do toho kopnout byste nepřežil...
A doporučoval bych raději použít ochranné pásmo 3m na obě strany
Jak píše @111 - podzemní vedení distribuční soustavy 0,4 kV má ochranné pásmo 1 m na obě strany od krajního vodiče.
Přesto, i když by to byl váš kabel a nešlo o pokračování distribuční sítě, bych jej dal tak daleko a hluboko, jak je to jen možné (pod pojížděnými plochami do chráničky).
S jednou uloženým kabelem v zemi se asi špatně hýbe ...
![]() | NN_0-4kV_podzemni.pdf | 231.9 kB |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.