Nejste přihlášen/a.
Smí být při vločkování , nebo při regulaci pH, v bazénu chlór? Mám obavu, aby mi za pár dní bez chlóru voda nezačala zelenat. Nikde jsem se nedočetla, snad jen, že nekombinovat s jinými chemikáliemi, což chlór je. Jak to děláte?
Upravte pH. Jedině při správném pH bazénová chemie funguje.
Stačí měřák z Číny, namátkou vi.aliexpress.com/...
Když potřebujete snížit, tak nejsnadněji i nejlevněji kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou.
Dejte přípravek na vločkování,pusťte čerpadlo bez filtrování,co se vysráží povysávejte,pak zpětný proplach a na druhý den dejte chlor doplna.Pak filtrace,kontrola hladiny chlóru,hotovo.
Nevločkuje, snažím se srovnat pH, měřák pH je nespolehlivý. Asi to nepůjde tak rychle, tak mám obavy , aby voda nezezelenala. Takže tableta ta s vločkovačem, nebo s pH+, - nemám dávat?
Normálně umím vodu upravit, ale odchází mi už druhý měřák pH, za 800 Kč, vždy po dvou - třech letech. A pak se dostanu do těchto problémů, že pH není správné, tedy ani vločkovač nevločkuje. Předminule jsme museli dokonce půl bazénu vypustit a dopustit vodu, jinak už byla i vysoká alkalita. Budu muset koupit nový měřák, ale nemůžu čekat až přijde. Tak jsem si řekla, že se konečně zeptám, jak to stím chlórem je, protože to nikdy nevím a stalo se to i za vysokých veder a zákal stále nešel vyvločkovat. Takže, chlorovou tabletu tam dávat nemám? Ferax si to asi nepřečetl celé, že mi to nevločkuje, to je jasné, že když je pH dobré tak to funguje. Ale vodu máme v bazénu přes zimu, tak se vyvločkovat musí.
Rivo, díky. Kyselinu nepoužívám, neznám ředění. Ten měřák zkusím. Když jsem sháněla, tak se do těch malých měřáků musely dokupovat nějaké roztoky, což mně odradilo, proto jsem kupovala takové drahé. Tady se do nich nic nelije? A když už se vyptávám, mám nějaký problém jak odpovědět konkrétní osobě na odpověď. Co mám rozkliknout? Nějak mi to najednou nejde.
Žádný roztok se do měřáku nelije. Často k měřáku dodávají pytlík s práškem a návodem, jak si z prášku a destilované vody vyrobit kalibrační roztok a pomocí něj měřák zkalibrovat. To ale není potřeba dělat a nezkušený člověk takto měřák spíš rozšteluje než seřídí.
Na přidávání kyseliny do bazénu jsou tabulky, ale stačí si jednou vyhledat podle velikosti bazénu kolik kyseliny musím přidat aby se pH změnilo o 0,1 a dělat to pak podle toho. Při běžící filtraci nalít kyselinu a po promíchání změřit jak se pH změnilo. Kyselinu nelít do skimmeru, protože pak se dostane do filtrace silně kyselý roztok, ten rozpustí všechno možné a do bazénu se dostane zákal.
Jo a když dáte vločkovače jako je síran hlinitý hodně, tak se sám stává zdrojem základu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.