Nejste přihlášen/a.
Neřeš korozi, tam problém není, ale přetržení - na rozdíl od hřebíku závit nedovolí posun když dřevo nabobtná + vrut má vyšší tvrdost a nižší tažnost.
8x má dřík nějakých 4-5mm, to je dost málo. K tomuhle řešení bych vedle vrutu dal i ten hřebík, když vrut prdne aby to neupadlo.
zatím jsem všude používal naprosto bežný žlutý zinek a vlastně nepozoruji, že by vruty nějak trpěly korozí a jsem přesvědčen o tom, že u pergoly mnohem dřív přijde hniloba, například právě u vrutů a jiných kovových prvků, než by takové vruty ztratily své vlastnosti.
tam kde bych řešil nějaké specální vlastnosti a povrchovou úprava je pro užití pod vodou nebo v jejím velmi častém kontaktu, u speicálních, drahých, nebo kyselých dřev, a tam, kde by těch vrutů bylo hodně a byly nějak nestandartně zatíženy a záleželo by mi také na dlouhodobě pěkném vzhledu (na domě)
Každý doporučí, co zná, nebo co někde slyšel. Osobně jsem měl "svého"obchoďáka, na které jsem podobné dotazy přesměroval. Páč on je na to školený. Zkuste si vybrat, dle svého bydliště. Určitě Vám poradí a doporučí. kde to pak koupíte, je už jedno.
Měli jsme vruty i od BMK, byly levnější, ale řemeslníci raději brali od HPM.
Osobně se domnívám, že každý vrut vydrží hoooodně dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.