Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepicí páska TESA, jak dolů

Od: alena350® odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer, mám přilepené zrcadlo v koupelně na obkladech z keramiky lepicí páskou značky TESA. Koupelna se bude renovovat, ale mám snahu zrcadlo zachovat, drží ale jak Helvétská víra.
Máte prosím nějaký nápad, čím to zkusit? Na obkladech samozřejmě nezáleží. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je zrcadlo nalepeno pěnovou páskou o tloušťce alespoň 1 mm tak by to mělo jít. Strunu doporučuji mazat citrus cleanerem v odstraňovači lepidla po samolepkách. Při řezání zrcadlo podložte a fixujte, aby náhle neupadlo a nedošlo ke zranění. Prodává se na to struna ze tří slabých drátků a jsou k tomu i dva bytelné držáky. Možná ještě najdu odkaz

doplněno 28.05.25 23:13:

Našel jsem tady

doplněno 28.05.25 23:18:

Případně návštěva oprav autoskel...

hodnocení

teda já žasnu ! a děuji!

0rion

Jak píše nonek, nejlépe tenkou pevnou strunou. Pokud je tam té pásky hodně, tak to může být práce spíše pro chlapa, jakmile se struna obalí lepidlem z pásky, jde to ztuha. Já bych doporučil nastříkat za zrcadlo trochu WD spreje (pokud nevadí, že se olej vsákne do spár obkladů).

...Máte prosím nějaký nápad, čím to zkusit? Na obkladech samozřejmě nezáleží. Děkuji. :-D

0rion

Někdo jiný, kdo to bude číst, může mít obavy o obklady. Ještě upřesním, že s tím WD sprejem je to jen můj nápad, který nemám ozkoušen, strunou jsem odřezával jen držáky, a ty šly bez čehokoli dalšího.

hodnocení

děkuji za všechny nápady, kamarád má strunu, zitra jdeme na to.

Dejte vědět výsledek, možná pomůže pro další zrcadla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]