Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomalu se dostávám k rozvodům vody po Rd. Zašel jsem za vodařem pro obecné rady a trochu mě zarazilo následné doporučení. Chtěl jsem dát na potrubí teplé i studené vody izolaci z vaty a hliníkové fólie, ale vodař mně řekl, že jich viděl spoustu mokrých - shnilých a doporučuje pěnový polyetylén. Jaké máte zkušenosti Vy? Děkuji!
Dobrý den, ten vodař má pravdu - polyethylen je věčný, nehnije, drží si tvar a nerozpadne se. Zdravím!
A jaké trubky chceš izolovat? Ocelové pozinkované nebo natřené a nebo plastové?
Samozřejmě, že se na studeném potrubí (nebo izolaci) bude srážet vzdušná vlhkost. Na holém potrubí se vždycky sráží více, než na izolovaném potrubí.
Proč izolovat studenou větev? Na to já odpověď nemám.
Teplou větev bych jednou nebo dvěma vrstvami pěnové izolace potrubí. Pokud dvě vrstvy, tak spoj spodní vrstvy jinde než spoj horní vrstvy izolace.
A jestli chceš izolovat vatou a hliníkovou fólií, tak klidně můžeš. Já bych raději použil pěnový polyetylén, protože už je vytvarovaný a stačí ho pouze nasadit na potrubí. Snadno se řeže, nepráší, jde slepovat a práce s ním je příjemnější.
Studena sa izoluje, aby bola dodrzana predpismi pozadovana maximalna teplota pitnej vody. Prilis vysoka znamena sancu pre bakterie. Dalej bez izolacie moze vlhkost zo vzduchu prenikat k potrubiu a kondenzovat vnutri muriva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.