Nejste přihlášen/a.
Tak jsem tady dnes měla kominíka na revizi komínu, zajistila to firma co mi dělala topení a jsem ještě teď v šoku. Přišel starý pán, vyfotil si štítek na kotlu, napsal mi doklad na 1200kč a to bylo vše. Na moji otázku jestli se na ten komín půjde podívat mi řekl ,, Milá paní, mě je 75 let , tak přece nepolezu po střeše´´ . Asi má pravdu, přece nemůžu po kominíkovi chtít aby lezl na střechu. Tak teď přemýšlím za co jsem vlastně zaplatila 1200kč. asi půjdu taky dělat kominíka
Dobrý den, a dotaz nebude? Pomohu Vám. Proč starý člověk stále pracuje? Proč jsem zaplatila za nic? Proč nemám hotovou revizi komína? Proč si nestěžuji na toho "kominíka" u jeho zaměstnavatele nebo na ŽÚ? Proč si myslím, že mně pomůže stížnost na internetu? Zdravím!
ida - dobře, na to už zde můžete očekávat odpovědi.
:D zajímavá zkušenost, každopádně pokud komín nijak nekontroloval - viz.postup např. zde Pravidelný servis/... tak bych se mu zkusil nejprve písemně "po dobrém"ozvat s tím, že nesouhlasím provedením práce a ať ji udělá pořádně nebo vrátí peníze. A pokud odmítne, budete po něm žádat proplacení nákladů za revizi jiného kominíka, který ji provede řádně. Toto nejspíše odmítne a pak bych případ předal jako stížnost na Úvod - Společenst/... (Společenstvo kominíků ČR (SKČR)), ČOI nebo teoreticky i PČR jako podvod - vydal potvrzení o revizi, kterou fakticky neprovedl. Vás obral o peníze a teoreticky ohrozil i na zdraví a majetku. A jemu poslal fakturu za jiného kominíka s termínem úhrady třeba do 30dní (potřebné mimojiné pro případné soudní řízení, kdyby se vám do něj chtělo)
Toho bych vyhodil a nic mu nedal. Buď na tu střechu vleze a komín prohlídne tak jak má, nebo ať jde do háje.
Zaplatila jsi za podvod, máš papír ale jestli máš komín v pořádku to nevíš, pokud vyhoříš tak vyhoří tvůj barák a ne jeho.
Stejně jak úplatek na STK aby prošlo auto bez kontroly.
Nahlásit ho můžeš, ale bude to tvrzení proti tvrzení a těžko mu to prokážeš.
Podobných řemeslníků je kolem nás hafo - snadný prachy za minimum práce.
Revize spalinové cesty se dělá pouze při výměně spotřebiče, změně druhu paliva, po vyhoření komína apod. Máte pravděpodobně na mysli kontrolu a čištění spalinové cesty. Já si třeba čistím komíny sám, takže kominík pouze přijde po mém čištění, podívá se do komína zrcátkem a vystaví doklad. Běžná praxe, ale dobře to není. Více vyhl. 34/2016 Sb.
bery to jste pěkný kaskadér zaplatit revizní zprávu bez konroly. A bez dokladu za každoroční kontroly. Bez dokladu při požáru by jste od pojištovny nic nedostal.Za ty čtyři stovky to nestojí. Já vím Vám se to nemuže stát. Kolik lidí už na to dojelo. U nás kominik přijde mobilem vyfoti vnitřek celého komína. Tak že mám i doklad s foto. Před rokem jse měnila kotel a při revizi fotil komín ze vnitř i z veku průchod komína střechou. Bez kontoly bych nic neplatila.
povinnost revizí je z většiny jen systémem určený kšeft pro kominíky a takhle to dopadá... známý dělal kominické práce, a také revize, za normální peníze, a kontaktoval ho sám předseda cechu s dotazem, jakto, že si dovoluje poskytovat služby tak levně...
zajímalo by mě, co by se asitak dělo, kdyby revize neexistovaly
Revize znamená uvedení komínu do provozu. Může odhalit chyby které by v budoucnosti mohly vést třeba k požáru nebo špatný tah pro daný kotel atd.Proto musí být revize vždy při výměně kotle. Pak už se jen komín čistí.
Příště mu rovnou pošlete fotku štítku mailem a peníze na účet, ať se chudák nemusí trmácet až k vám .
Já jsem laik, ale proč tedy revize musí být každý rok, když se nic nekontroluje?
Předpokládám, že sám si to vyčistit nemůžu***proč myslíte? Právě že v roce 2010 se to změnilo a Vy si komín můžete čistit sám.
Revize je papír potřebný pro kolaudaci nebo při změně topidla, spalinové cesty atd. - K tomu potřebujete tento papír oprávněné osoby - revizáka. Kominík vymetá komíny (spalinovou cestu) - což si smrtelníci můžou provést sami.
Bez štítku a papíru nesmíte topit. Pokud vyhoříte, bude se šetřit mimo jiné i to, jestli revize byla v pořádku - a můžete se s tímto pánem soudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.