Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění spáry plech - omitka

Od: el odpovědí: 4 změna:
Ahoj, máte někdo tip čím zatmelit plech u silikonové fasádní omítky.mel jsem tam silikon. Ale po 2 letech z toho zbyl jen prach (jižní strana) Napadá mě polyuretan nebo zkusit ještě jiný typ silikonu, ale jakou značku? Už si nevybavují co jsem tam dával předtím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Polyuretan, nejlepe s vlaknem. Nesetrit, napriklad Sika. A obrok zkontrolovat, na rozdil od silikonu jde pretrit, cimz se zivotnost dost prodlouzi.

Aj bitumen stresny je ok, len maly vyber farieb.

el
hodnocení

Sika má kvalitní výrobky, zkusím to tím. Díky

Re4zon
Polyuretan s vláknem neznám, jen "obyčejný" karosářský, kterým rád lepim cokoli.
Ale pro utěsnění něčeho, kde se da předpokládat pohyb třeba vlivem tepelné roztažnosti, bych se tmelu s vláknem vyhnul, aspoň laicky u něj předpokládám menší pružnost a tím pádem vyšší riziko odtržení od podkladu. Pevnost tmelu samotného je až až i bez vlákna. Naopak, pokud se polyuretany dělají v různých tvrdostech, volil bych ten nejměkčí a ne třeba typ pro lepení autoskel, který, aspoň mám ten pocit, je finálně tvrdší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]