Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak se vyměňuje písek ve velké filtraci? Snažil jsem se najít nějaká videa, ale moc jsem toho nenašel a co jsem našel, tak vše odsávali vysavačem. Jde to i jinak?
Že bych nádobu vykutálel a vysypal si nedokáži představit. Jednak ji neunesu a je kolem ní hodně trubek, takže vykutálet nejde.
Prosím vaše zkušenosti.
Osobně jsem tuto operaci neviděla, ale tuším, že syn s manželem nádobu odpojili a písek vysypali. Nový jsme nekoupili, ale objednali takové chemlonové kouličky, máme je již několik let, nyní je snad mají normálně v OBI, tenkrát jsme je objednali na netu. 2 x za sezonu je normálně vypereme v pračce.
1. Provádí se blbě.
2. Odšroubuje se horní lem a tahem přímo nahoru se sundá vrch (ventil, páčka přepínání). Hadice se neodpojují.
3. Dole bývá vrut. Nahnout i s podložkou, odšroubovat nádobu od podložky. Vrut už se nemusí znovu použít.
4. Nejlépe dva lidi zvednou a převrátí opatrně nádobu, protože v písku je zasypán koš s trubkou. Nepolámat, bývají křehké. Vymýt tlakem vody, případně SAVO.
5. Vyrobit si šablonu pro středění trubky umístěné v písku. Osobně mám z plastového květináče. Uprostřed květináče díra na trubku, která je s košem zasypána v písku. Kolem středu navrtány ve dně květináče otvory pro nasypání nového písku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.