Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesařský spoj

Od: runner2 odpovědí: 5 změna:

Mám prosím dotaz jak se u lehké stavby (pergola/dřevník,.) řeší následující situace. Vaznice bude složená ze dvou kusů a tyto dva trámy budou spojené plátovaním v místě nad svislým nosníkem tak aby oba trámy byly podepřené. Spoje nosník/vaznice řeším čepováním. Jak se ale řeší čep/dlab když v místě je plátovaný spoj? Vaznice je trám 10x12cm nosník 10*10cm. Výška čep 5cm, hloubka dlabu 6cm. Nebude jedna část vaznice v místě dlabu příliš zeslabená. Je vhodné tento spoj tří trámů vyřešit jinak?

Tesařský spoj

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Asi logičtější řešení je pročepovat to skrz. Ale předpokládám, že to stejně prolepíte PUR lepidlem, které je pevnější, než dřevo. Tudíž i Vaše řešení vyhoví
runner2
hodnocení

No, ten přeplátovaný spoj jsem měl v plánu sešroubovat.

km
hodnocení

0x
imho platovani by melo byt mimo cep.
ale kdyztak anzionka poradi...
runner2
hodnocení

Ano, přijde mi, že toho matetialu by se z vaznice sebralo dost. Možná to řešit bez cepu, jen s vruty z vrchu. Tesaři pracují s většími průřezy trámů, tam to asi bude taky jiné.

antikolaje
hodnocení

0x

Nedělá se přeplátování v místě, kde je moment rovný nule? Teda ne nad vazníkem, ale negde asi v 1/3 (nutný výpočet) mezi vazníky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]