Dobrý den, budu dělat zámkovou dlažbu pod auťák a bojím se, aby mi tam po časy nevznikly “kolejnice”. Slyšel jsem nedávno názor, že kladecí vrstav musí zaclínat 0, tedy např. 0-32, a ne až 32-63, protože par to prý má za důsledek propadnutí v místě kol. Jaké s tím máte zkušenosti? Prý vyšší frakce nejde pořádne zhutnit. Někde jsem to nedávno četl a docela to teď řeším. Děkuji
Tak se inspirujte vlakem. Po čim jezdí? Na vlakovými kolejnicemi, co mají? Trámy. Tak dejte u sebe pod to take roznášecí vrstvu. Například podbetonávka.
Taky to řeším, na netu lze najít x obrázku jak to má být a každý se mírně liší. Za mě ano, první vrstva 0-32 např. ( Je to asi z důvodu toho že ta první vrstva zabrání výraznějšímu sesedání do půdy té hrubé frakcí. Pak až 16-32 nebo 32-63, Navrch 4-8 nebo někdy 1-8.
Jednak je důležité mít dostatečnou výšku základu. Dále důležité je hutnit po vrstvách max 10cm. U zámkovky je výhodou že když se udělá nerovnost tak jde jednoduše rozebrat, srovnat podklad a zase složit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.