Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké chrániče jsou nejlepší?

Od: pansvacinka® odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem dva tyhle: KOMBICHRANIC OLI-16B-1N-030A , ale kolega elektrikář zmínil, že prý nejsou tak kvalitní jako jiné chrániče, resp. že už to flákaj i v Letohradu.

Tak by mě zajímaly zkušenosti lidu na kvalitu jističochráničů různých výrobců.

A další věc: můžu připojit pračku na bezšroubovou zásuvku Bals? Zásuvka bude instalována v zóně 3, bude chráněná proti stříkající vodě a za jističochráničem. Áno, mám odbornou kvalifikaci, jedná se mi jen o vaše zkušenosti s těmito výrobky *mir*

Jaké chrániče jsou nejlepší?
Jaké chrániče jsou nejlepší? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

6x
Vzhledem k tomu, že OEZ je vlastněn Siemens(em), tak bych se kvality nebál, vždyť jističe OEZ vypadají stejně jako ten Siemens a Němci si kvalitu pohlídají.
OLI je jistič typu A, tedy reaguje i na pulsující (usměrněný střídavý) proud, což je dnes vyžadováno.
hodnocení

Tak kolega asi kecal *zmateny*

hodnocení

5x

Je to věc názoru... OEZ je z kategorie slušných výrobků...

Nesetkal jsem se v posledních letech s nějakým propadákem na trhu...

hodnocení

2x
Pouzivame Hager a Bonegu.

spu
hodnocení

0x
Bonega je kvalita

km
hodnocení

0x
s dovolenim se pridam: a co znacka EATON, jste spokojeni s produkty. Dekuji.

hodnocení

0x
Výrobky OEZ patří mezi ty kvalitnější.
V zóně 3 není důvod instalovat v IP44.
Proč chcete instalovat zásuvku určenou k zabudování do panelu?
hodnocení

Zásuvka bude v této krabici pro montáž na stěnu:

Otvor si tam vyrobím sám, a v krabici bude ještě průchodka pro kabel připojení boileru.

Jaké chrániče jsou nejlepší? #3

O žádné objektivní studii nebo testech nevím, spíš asi záleží na osobních preferencích toho kterého uživatele. My považujeme za horší výrobky značky Noark a Bonega, evidentně jinde to mají jinak.

Já bych volil běžnou zapuštěnou zásuvku, chceš-li, třeba i ve vodotěsném provedení. Tvůj výběr je dobrý tak do stolařské dílny, vzbuzuje pochyby o tvém estetickém cítění a odbornosti.

Dva různé obvody v jedné krabici nemají být.
Obyčejná průmyslová zásuvka v IP44 vyjde mnohem levněji než tato krabice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]