Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhada při zapojení dvouzásuvky?

Původní název otázky: ? záhada?

Od: jjk® odpovědí: 11 změna:

zdravím přátelé,

přidal jsem do stěny dvojzásuvku, propojil se starou fázy na fázy, nulák na nulák, zem na zem, zkoušečka v té nové svítí jak má, ale po zapnutí spotřebiče nic... co se děje? díky za názor

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Zkousečka jaká? Jestli vám tam svítí fázovka, tak vám tam asi chybí nula. Je potřeba měřit mezi fází a nulou.

hodnocení

2x

Poprosim fotky oboch zasuviek bez krytu. Su skrutkove alebo zasuvny system styl Wago?

hodnocení

2x
Důvod výměny? Vodiče hliník nebo měď?

jjk®
hodnocení

mám starou tužkovou s doutnavkou, svítí na fázy

doplněno 24.05.25 18:13:

dvojzásuvka nová Tango, přivedeny 3 vodiče, hnědý fáze, modrá nula a zem, jednoduché propojení...

To je vhodne akurat na hrube (a neiste) overenie pritomnosti napatia, nie na serioznu pracu.

hodnocení

0x

díky za názor***něco jste zapojil špatně. dejte foto, snad to vyřešíme.

jjk®
hodnocení

přátelé hotovo... při demontáži abych pořídil fotky jsem zjistil že se vysunul nulák z push in svorky na zásuvce, zřejmě při tlačení drátů do krabičky, jste super , díky za reakce a hezký večer všem

Silno odporucam overit spojitost ochranneho vodica meranim, lebo to je chyba nebezpecna, ale v beznej prevadzke sa neprejavi, pracovny prud spotrebica tecie medzi L a N.

Jste šikulka, že jste to našel.

A vodiče? Hliník nebo měď... když už push in ...
prozatím bez odpovědi... A ještě. "přidal jsem do stěny zásuvku"...do zdi? Nebo jiné stěny?
bear

Laik, když to funguje, tak dál nezkoumá, zda je to provedeno kvalitně a tedy dobudoucna bezpečně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]