Nejste přihlášen/a.
Tlaková kanalizace ROEVAC s jímkou ROEDIGER by za normálních okolností neměla nasávat vzduch naprázdno ani při mokré půdě; pokud se systém chová tak, že nasává vzduch opakovaně a pomůže jen spláchnutí, jde pravděpodobně o chybu v instalaci nebo netěsnost na sací větvi, ventilu či těsnění jímky. Mokrý terén může zvýšit tlakové rozdíly, ale sání vzduchu nesmí být standardní jev; doporučuji prověřit těsnost všech spojů, správnou funkci zpětných ventilů a eventuálně konzultovat odborníka na ROEDIGER systémy, protože takový problém může vést k selhání čerpadla nebo neefektivnímu provozu.
máme sice jiný typ podtlakových jímek v obci ---ale určitě to má těsnit a ne pořád nasávat - navíc určitě ne dešťovou vodu protože mají problémy pak na čistící stanici v obci-soused to má v obci na starosti -samozřejmě není na to sám-chodí okolo toho více zaměstnanců obecního úřadu...a jak chodím se psem na procházku po obci-už jsem ne důchodě-tak ho kolikrát vidím jak ovzdušňuje potrubí podlakové kanalizace a měří podtlak...už mne i poprosil jestli náhodou někde uslyším že se se sběrných jimek ozýva nepřetržitě hluk sání tak ať mu to řeknu... což není problém protože skoro každý to má u plotu kde jsou chodníky-jinak to nasání odpadu z domu trvá podle hluku pár sekund-aspoň u mne- a jestli to trvá dýl nebo snad pořád tak se na to musí pracovník podívat a popřípadě vyměnit vadné věci...a jestli Vám to nějak zmrvili tak se připravte na ucpané záchody a podobně což se v jedné nové ulici v obci děje...známý v obci musel z baráku kopat nové připojení do své sběrné nádoby protože tam má spodní vodu a měl ty plastové trubky z baráku popraskané a ta voda se tlačila do tá jimky a pořád to sálo a dělalo to problém v celé ulici...
ještě přidám -jak nám to před -no to už bude víc jak15- 20 let montovali ty jímky a podtlakovou kanalizaci tak jsem si nechal původní žumpu ve které se utopilo dost peněz- bude to mít obsah víc jak deset kubíků - roky byla prázdná a jak mi teď loni firma položila novou dlažbu do vjezdu a okolo domu tak jsem jí chtěl tím vybagrovaným bordelem zasypat...jenže z té firmy mi vysvětlili že oni lidem dělají zásobníky na vodu a stoji to dost peněz... a já vlastně jeden mám tak by byla velká škoda to zasypat...tak udělali nový otvor na té žumpě a šikovně tu žumpu schovali pod tu dlažbu ...no a teď samozřejmě po vyčištění-muselo se tam vlézt a co nevytáhlo čerpadlo kyblíky ten kal dostat ven... takže ji používám na dešťovou vodu na zalévání trávníku a pod stromy a jsem moc rád že ji mám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.