Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní zhotovení podtlakové kanalizace

Od: panvonboban odpovědí: 6 změna:
Máme tlakovou kanalizaci. Platila obec,je to její majetek.
Systém ROEVAC-sberna jímka ROEDIGER. Foto je z internetu, ale je to ta samá
Sběrná nádoba je uložena v zemi, v půdě. Instalovali to takový typkové...
Stává se, když je mokrá půda, třeba po silných deštích, že to pořád nasává, i když odpad neteče, prostě nasává naprázdno několik minut a pomůže jen spláchnutí záchodu.
Jednou jsem nechal asi 3 metry od jímky puštěnou vodu z hadice,.žádný velký tlak. Stalo se to samé, nadávali to pak naprázdno.
Zdá se mi divný, aby to byla vlastnost systému, není to špatně instalovaný?
Přece není možný, aby mokrá půda způsobovala nasávání naprázdno.
Díky za názory

Nekvalitní zhotovení podtlakové kanalizace

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tlaková kanalizace ROEVAC s jímkou ROEDIGER by za normálních okolností neměla nasávat vzduch naprázdno ani při mokré půdě; pokud se systém chová tak, že nasává vzduch opakovaně a pomůže jen spláchnutí, jde pravděpodobně o chybu v instalaci nebo netěsnost na sací větvi, ventilu či těsnění jímky. Mokrý terén může zvýšit tlakové rozdíly, ale sání vzduchu nesmí být standardní jev; doporučuji prověřit těsnost všech spojů, správnou funkci zpětných ventilů a eventuálně konzultovat odborníka na ROEDIGER systémy, protože takový problém může vést k selhání čerpadla nebo neefektivnímu provozu.

panvonboban
hodnocení

Taky jsem to četl.
To je důsledek těch firmiček. Neodborný pracovníci, nebo mizerně placení. Nebo oboje dohromady.
Asi to vojebali
! Pravidlo Z12: je zakázáno vkládat strojové odpovědi (umělá inteligence, chatbot atd)

pavvonboban
hodnocení

0x

Jak to dopadlo:

nekvalitní realizace firmy, co to instalovala.

Problémy má víc uživatelů

hodnocení

0x

máme sice jiný typ podtlakových jímek v obci ---ale určitě to má těsnit a ne pořád nasávat - navíc určitě ne dešťovou vodu protože mají problémy pak na čistící stanici v obci-soused to má v obci na starosti -samozřejmě není na to sám-chodí okolo toho více zaměstnanců obecního úřadu...a jak chodím se psem na procházku po obci-už jsem ne důchodě-tak ho kolikrát vidím jak ovzdušňuje potrubí podlakové kanalizace a měří podtlak...už mne i poprosil jestli náhodou někde uslyším že se se sběrných jimek ozýva nepřetržitě hluk sání tak ať mu to řeknu... což není problém protože skoro každý to má u plotu kde jsou chodníky-jinak to nasání odpadu z domu trvá podle hluku pár sekund-aspoň u mne- a jestli to trvá dýl nebo snad pořád tak se na to musí pracovník podívat a popřípadě vyměnit vadné věci...a jestli Vám to nějak zmrvili tak se připravte na ucpané záchody a podobně což se v jedné nové ulici v obci děje...známý v obci musel z baráku kopat nové připojení do své sběrné nádoby protože tam má spodní vodu a měl ty plastové trubky z baráku popraskané a ta voda se tlačila do tá jimky a pořád to sálo a dělalo to problém v celé ulici...

ještě přidám -jak nám to před -no to už bude víc jak15- 20 let montovali ty jímky a podtlakovou kanalizaci tak jsem si nechal původní žumpu ve které se utopilo dost peněz- bude to mít obsah víc jak deset kubíků - roky byla prázdná a jak mi teď loni firma položila novou dlažbu do vjezdu a okolo domu tak jsem jí chtěl tím vybagrovaným bordelem zasypat...jenže z té firmy mi vysvětlili že oni lidem dělají zásobníky na vodu a stoji to dost peněz... a já vlastně jeden mám tak by byla velká škoda to zasypat...tak udělali nový otvor na té žumpě a šikovně tu žumpu schovali pod tu dlažbu ...no a teď samozřejmě po vyčištění-muselo se tam vlézt a co nevytáhlo čerpadlo kyblíky ten kal dostat ven... takže ji používám na dešťovou vodu na zalévání trávníku a pod stromy a jsem moc rád že ji mám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]