Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symetrické/nesymetrické dveře do skříně?

Od: dean® odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych se zeptat, jak byste řešili přístup do skříní, kde by nebyly police stejně dimenzované?

1. různě široké - nesymetrické ale přístupné

2. stejně široké - symetrické, ale méně přístupní jedna část skříně

3. rešili byste to úplně jinak? třeba tyč na šaty/košile do jedné strany a police do druhé?

Děkuji za rady

Symetrické/nesymetrické dveře do skříně?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Všetečná otázka: Ty skříňky "nad hlavou" plánujete donutit vzdorovat gravitaci jakým způsobem? Je to cca 2 metry délky. Z obrázku to vypadá na pouhé sešroubování skříněk. Buď skříňky zavěsit, pak bude sladění se stojícími skříňkami dost veselá záležitost, nebo pod to vytvořit nějaký podpůrný "nosník". V opačném případě mám obavy z průhybu.

doplněno 25.05.25 16:06:

@tomkk: Ano, když píšu "zavěsit", myslím tím "zavěsit na zeď".

Mám neblahé zkušenosti a to jsem nekombinoval stojící skříňky s visícími, ale "jen" dvě řady nad sebou skříněk visích. Teoreticky to není problém, jak se do toho začne propisovat křivá stěna, začnou se dít věci... Dal jsem to dohromady, ale bylo to trochu o nervy. Radši bych šel cestou podepření, kdy pod dvěma skříňkami s knihami mám nosník "U", kde kratší strany jsou na stojato a mají výšku cca 10 cm (takový žlab dnem vzhůru). Rozpon je také cca 2 metry a už 40 let to drží, průhyb minimální. Ovšem zabírá to místo na výšku.

Dá se chytit do zdi. Stejně by to při této výšce a malé hloubce bylo bezpečnější.

hodnocení

2x
Dvierka nech kopírujú korpus. Skrinky na pravej strane výkresu by som otočil, aby sa menšie dvierka otvárali nad posteľ. Pokiaľ tomu nebráni iný dôvod.
V ideálnom prípade by som okolo postele a nad ňou nechcel žiadnu takúto 60 cm hlbokú ozrutu a snažil sa skrinky umiestniť inam. Chápem ale, že sa asi bojuje s miestom. Prípadne hlbokú skriňu pre vešiaky na jednu stranu a na druhú stranu a nad posteľ urobiť menej hlboké skrinky.
hodnocení

je to tak, trochu bojujeme s místem, zatím si nechám nacenit symetrická dvířka a ještě to probereme, bohužel "ožruta" musí být :D

děkuju

hodnocení

2x
Vlevo dolů přidal poličku, jinak všude dvířka, míň prachu (červeně)
No a klidně i tu tyčku na ramínka, bude málo místa, dodám poličky.
Symetrické/nesymetrické dveře do skříně? #2

hodnocení

2x
Trochu mě uniká smysl proč mít každou polovinu skříně jinak širokou?
Ale pokud to musí být, tak dveře podle korpusu.

prostromek
hodnocení

2x

Mě by nevadila různá šířka bočních skříní, naopak by to rozbilo přísnou geometrii.

Co by mě vadilo, tak ty skříňky nad hlavama.

1) Kdo tam poleze (a ve stáří?)? Něco se tam uloží a ostane to tam ležet, aby se to za deset let vytáhlo, oprášilo. Není lepší věci zkorigovat a nepotřebné vyházet. Nezaplňovat už tak malý prostor. Nejsou lepší vestavěné skříně na chodbě. Ale asi není jinde místo. Pokud tam budete mít nějakou sbírku - známky, ubrousky, autíčka, fotografie, tak to je věc každého. Chápu, těžko se s tím loučí.

2) Na dobrou noc. Na dobré spaní není až tak dobré mít nějaké poličky a tedy ani ty skříňky nad hlavou.

Nepůsobí to dobře, nemůže proudit energie. Ložnice má být vzdušná, nepřeplněná, jednoduchá i kvůli úklidu. I když budou mít skříňky dvířka, tak se stejně tím vším budete muset jednou za rok popasovat a udělat jarní, nebo předvánoční úklid. Zkontrolovat šatstvo kvůli šatním škůdcům.

----------------------

Ptáte se na přístupnost - tedy varianta č. 1. Dobře přístupné.

Jinak pokud tam chcete dávat dámské delší šaty (snad i kabáty?), určitě naměřit potřebnou délku, aby oděv nebyl v dolní části nakrčený.

Nožičky u postele určitě ne tak, aby kopírovaly hranu rámu jako na obrázku, ale utopené (schované). Preferuji toto řešení, ale je to na Vás, samozřejmě, jenom mám špatnou zkušenost, když se člověk o ty nohy při stlaní nakopne.

media.xxxlutz.com/...

nebo:

search.seznam.cz/...

hodnocení

děkuji, postel už mám hotovou, jsou v ní šuplíky a ještě jsme nezakopli, takže zatím ok :D

co se týče skříněk nad hlavou, nemyslím si, že je to takový problém 55 cm není zas tak hrozné, skřínky budou nad matrací cca 140 cm. ještě mě pak napadlo, nechat jen jeden pruh (bez police), to by pak bylo 163cm, což už je myslím ok.
skříně na kabáty máme odměřené, 135cm nám na klasické košile a šaty stačí
zatím upravené takto viz screen

Symetrické/nesymetrické dveře do skříně? #3
prostromek

Panečku, to jste tedy šikovný.

Ať se dílo zadaří.

Já mám 160 cm, když bych si stoupla na matraci, tak se pode mnou zploští, a už bych měla problém. Tudíž horní skříňky bude obsluhovat vyšší člověk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]