Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit prosím-mám už dávno tarif D25d- 8 hodin nočního proudu,dříve využíván na bojler ohřev vody. Teď už mám plyn na ohřev i topení. Otázka- jestli se ještě vyplatí mít nízký tarif na elektřinu, když ho využíváme na myčku- téměř denně, pračka a sušička tak 2×týdně.Vařím též na plynu,trouba elektrická. Ve vyúčtování je nízký tarif spotřeba cca 30%. Vím, že se platí více z jističe, tak jestli se vyplatí odhlásit nízký tarif? Děkuji předem za rady
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Dá se to spočítat podle spotřeby, ale odhaduju, že se vám nevyplatí. Mně se v rodinném domě o třech osobách nevyplatí ani D02d, což je stále jednotarif, ale nižší cena za kWh a vyšší za pravidelné poplatky oproti úplnému základu D01d. Vaření, topení, ohřev vody (kromě dřezu) je na plyn. Na elektřinu běží myčka taky prakticky denně, pračka obden, 5l ohřívač vody v kuchyni.
petr2
0x
Mám stejný dotaz jako tazatelka. Moje spotřeba je za rok 3000kwh ve VT a 1000kwh v NT.Dokáže někdo spocítat zda se vyplatí d25 nebo už nemá smysl?
Děkuji
Děkuji
jir
0x
Podle ceníku vychází měsíční platba za rezervovaný příkon téměř stejně jak u sazby D25d, tak D02d.
V sazbě D25d je v nízkém tarifu cena za distribuci téměř desetinová oproti ceně ve vysokém tarifu.
Myslím, že zrušením vysokého tarifu nezískáte žádnou výhodu.
V sazbě D25d je v nízkém tarifu cena za distribuci téměř desetinová oproti ceně ve vysokém tarifu.
Myslím, že zrušením vysokého tarifu nezískáte žádnou výhodu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]