Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neobdržené vyúčtování za služby v nájmu

Od: anna99 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, v listopadu jsem se odstěhovala z bytu, kde jsem pár let bydlela. Vždy bylo vše v pohodě, vyúčtování mi majitelé posílali v dubnu/květnu a přeplatek mi byl vrácen vždy do konce května.

Ovšem tento rok, když už tam nebydlím, tak vyúčtování jsem zatím neobdržela a začínám se obávat, že majitelé se mi takto chtějí pomstít, že jsem z toho bytu odešla (byli docela naštvaní, že se stěhuji) a spoláhají na to, že já zapomenu na nějaké vyučtování a přeplatek si nechají.

Samozřejmě jsem jim už chtěla volat, ale řekla jsem si, že počkám do 1.6. a pak se jim ozvu, ikdyž jsme byli při předání bytu domluvení, že se mi ozvou oni, že mám počítat s vyúčtováním v dubnu/začátkem května, ale už se blíží konec května a vyúčtování nikde.

Úplně nejvíce se obávám, že to budu muset začít řešit soudní cestou, což se mi fakt nechce, protože z okolí vím, jak je to otravné, ale na tom bytě jsem vždy měla docela dost vysoké přeplatky, protože jsem platila vysoké zálohy na služby.

Má někdo zkušenost s tím, že mu majitel nechtěl vrátit přeplatek? Ať už odmítl vrátit přeplatek či nezvedal telefony atd.? Případně jak dlouho trvalo tento spor vyřešit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vydriduch
hodnocení

0x

Je to na pár let a pokud jsou pronajímatelé dva a Vy nemáte žádněho svědka že Vám přeplatek nedali tak s ím moc nepočítejte ...

petr06
hodnocení

0x
Majitelé mohou být naštvaní, to se stává. Zavolejte a zeptejte se co a jak a zeptejte se na stav. Požadujte přesné a co nejbližší datum, nenechte se odbýt že jsou na dovolené,v zahraničí a nevím co ještě. Jedna odpověď zde je úplně mimo, majitel musí vše dokládat co tvrdí a to stejné vy, měl by případnému soudu doložit vyúčtování SVJ pro majitele a od něj uživateli bytu a dále potvrzení o převzetí. Může to být A4 z PC o pár větách nebo jiný list kde je napsáno že tento pan majitel, tady této osobě předal 10 000 Kč za vyúčtování služeb v hotovosti nebo na účet. Je to stejné jako by jste peníze dostala ale ne vyúčtování a tvrdila že nemáte nic ani peníze a chcete oboje. Ano advokáti jsou drazí ale většinou dost pomohou. Jestli dáte více peněz než získáte si musíte sama promyslet, jak je potřebujete. Kdyby to bylo jak tvrdí další odpověď tak něco jako předávací protokoly při převzetí a vrácení bytu máme na ozdobu nebo náhražku za toaletní papír? To že spousta lidí do sporu nejde a nechá se šikanovat nebo to neřeší sami ale osobně je jenom jejich problém a když si to nechají líbit tak lepší to nebude. Tudíž řešte to sama přes mobil a při dalším můžete zkusit postrašit soudem.

petr06
hodnocení

0x
Majitelé mohou být naštvaní, to se stává. Zavolejte a zeptejte se na stav. Požadujte přesné a co nejbližší datum, nenechte se odbýt že jsou na dovolené,v zahraničí a nevím co ještě. Jedna odpověď zde je úplně mimo, majitel musí vše dokládat co tvrdí a to stejné vy, měl by případnému soudu doložit vyúčtování SVJ pro majitele a od něj uživateli bytu a dále potvrzení o předání peněz uživateli bytu. Může to být A4 z PC o pár větách nebo jiný list kde je napsáno že tento pan majitel, tady této osobě předal 10 000 Kč za vyúčtování služeb v hotovosti nebo na účet. Je to stejné jako by jste peníze dostala ale ne vyúčtování a tvrdila že nemáte nic ani peníze a chcete oboje. Ano advokáti jsou drazí ale většinou dost pomohou. Jestli dáte více peněz než získáte si musíte sama promyslet, jak je potřebujete. Kdyby to bylo jak tvrdí další odpověď tak něco jako předávací protokoly při převzetí a vrácení bytu máme na ozdobu nebo náhražku za toaletní papír? To že spousta lidí do sporu nejde a nechá se šikanovat nebo to neřeší osobně je jenom jejich problém a když si to nechají líbit tak lepší to nebude. Tudíž řešte to sama přes mobil a při dalším můžete zkusit postrašit soudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]