Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jádrová omítka výtluk- na sucho?

Od: esprit* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je tady pár odpovědí a četl jsem je ale ještě potřebuji vědět, zda, když výtluk v jádrové omítce očistím a napenetruji a nechám zaschnout, tak jestli před aplikací opravné jádrové omítky mám místo namočit. Jestli ne, tak ne. A jestli ano, tak zda stačí voda nebo zase penetrace. Taky výtluk samozřejmě přechází do stávající jádrovky, tak i ta ,může být suchá?

2. Budu přes starý štuk dávat nový, zase celou místnost napenetruju a nechám zaschnout a před samotným štukem zase ta samá otázka. Na mokro, nebo stačí na zaschlou suchou penetraci. Děkuju.

Jednoduše já nevím proč mám pocit, že na sucho je to horší, ale asi je to blbost, tak se ptám

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

NEPENETROVAT!

"Výtluk" vyčistit od volných zrn, namočit okolí a podklad (stačí pocákat namočenou štětkou) a zaomítat a uhladit, po zavadnutí případně vyfilcovat...

Vrchní štuk - záleží na tom, jaký, pod některý penetrace může, ale je zbytečná (pokud je jádrová omítka soudržná)... Každopádně - penetraci nevlhčit, jádrovou omítku pod štuk zvlhčit možné je, ale obvykle je to zbytečné (až škodlivé)...

hodnocení

0x

Není jednoduché říci že na suchou penetraci či do živého.To musíte zjistit v technickém listu nebo v návodu použití penetrace.Všeobecně pkd běžnou penetraci od třeba Soudal či Remmers atd všeobecně zaschnout,pkd třeba mnou oblíbený Duvilax tak do živého!

Jinak souhlas s tím co napsal Mowla (bodík!*palec* ) Dříve se pentrovalo jen a pouze vodou! takže opravdu výtluk vyčistěte co nejvíce od drolící se omítky a poté omést a vykropit vodou! a díru zahodil jádrovou maltou.

Starý štuk přejděte a pkd se někde drolý,nedrží,tak oškrábat a pak opět-buďto použít penetraci a nechat dle pokynů výrobce anebo varianta 2-pokropit a naštukovat.

Na sucho tu jak se říká ,nedělají ani pejsci!Pkd nenamočíte (bez penetrace) tak Vám ta stará jádrová omítka vytáhne vlhkost ze štuku a zavadne dříve a pak ho nezatočíte anebo to úplně může zprahnout a bude to k ničemu!

doplněno 17.11.12 18:30:

Nevím jakou penetraci jste to dělal (zkuste vygůglit postup,když na obalu není),ale většina soudobých se nechává zaschnout a již se nemočí (samozřejmě ten kdo bude dělat jít močit může*smich* ) Prostě jak píšu-duvilax utvoří na povrchu (po zaschnutí) vrstvu,která zabrání spojení,kdežto před zachnutím se spojí a zpevní vzájemné spojení .Namátkově jsem zkusil gůglit a zjistil toto-penetraci od CEMIX a DenBraven-obě mají v technických listech další vrstvy po předchozím zaschnutí .

esprit*
hodnocení

tak ted faktnevim. Na penetraci-navodu nepisou nic. Pouze nechat zaschnout a tecka. Je to hloubkova penetrace. Ja jsem proste uz natrel uplne vsechno asi pred tydnem- je to zaschle a zitra se k tomu budu vracet. Je to vlhky sklep- nic na krasu. Chci zitra opravit vytluky a za tyden celou mistnost prestukovat.

Rikate, ze na sucho ani pejsci, ale penetraci to proste potrebovalo o tom zadna. No tak co mam ted delat. Mam i DUVILAX, ktery davam do opravne jadrovky. Muzu treba ty mista ted 1:4 zredenym Duvilaxem ty mista pretrit a tu jdrovku nahodit a zahladit?Pokud ne tak co, na sucho nemuzu dle vas, kdyz jsem penetroval hloubkovou a na sucho se to nedela, tak se v tom ztracim.

A az to budu mit, tak co potom zase Duvilax a stuk, nebo jemne namocit vodou a stuk nebo nenamocit a stuk bude v pohode drzet.

Rikam jde o sklep, nejde mi o to, aby to bylo zahlazeno jak v obyvaku, jde mi o to, aby to nejaky cas vydrzelo. Vzhled mne tolik netrapi. Dekuju. Tedy, kdyz uz to mam jak to mam co mam delat? Z odpovedi jsem volaky zmeteny :)

hodnocení

0x

Zdravím k první otázce výtluky v hrubé není třeba penetrovat je potřeba místo dobře omést ( odstranit prach ) navlhčit vodou a nanést hrubou jádrovou omítku, nechat do druhého dne vypraskat poté přebrousit (škrabákem ) a poté aplikovat štuk. K druhé otázce po penetraci na štuk se nevlhčí , protože penetrací se zavřel podklad , který by nám rychle odsál vodu z aplikovaného štuku a nechal by jste na tom ruce dělají se dvě vrstvy štuku první nanášená dřevěným hoblem ,který vám nedovolí kopírovat menší nerovnosti a po mírném zavadnutí druhá hrstva novodurvým hodlem v manimalní vrstvě jako finálka. Zahladit bych doporučoval rubenen a ne filcem což se dnes už nepoužívá*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]