Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat - problém

Od: ida odpovědí: 9 změna:

termostat solus rt 520 mi píše LOSTLINK a nesepne kotel , co s tím dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

O jaký kotel se jedná? Je připojen pomocí svorek OPENTHERM (A/B)?

Termostat zobrazuje chyby pouze tehdy, když je připojen ke kotli pomocí svorek OPENTHERM (A/B). V takovém případě se řiďte návodem k obsluze kotle. Každý kotel může mít jiné chybové kódy.

doplněno 22.05.25 19:17:

Vypadá to, že termostat nemá spojení s kotlem... zkuste na chvíli vypnout kotel ze zásuvky 230V; předpokládám, že kotel je plynový

ida
hodnocení

přijímač je napojen do kotle plynového immergas, manuální zapnutí jede , termostat je bezdrátový. Na přijímači nastavím zapnuto a dám automat, tak mi svítí pouze červená kontrolka a nerozsvítí se mi zelená jako při manuální zapnutí. Jako kdyby se spolu nepropojily, ale spárování by mělo být už z výroby

Takže v tom případě máte Salus RT520RF, koupelny-bernold.cz/... ale píšete RT520, ten je drátový, spojení po vodičích, na rozdíl od vašeho ...s koncovkou RF, bezdrátového. Manuální ovládání z termostatu opravdu funguje? Kotel opravdu zapaluje a i vypíná? Přijímací kotle je funkční? Nehlásí problém? Není to jen signalizace na termostatu? Potvrďte...
Oprava... Přijímač kotle je funkční? ...
Tento dotaz zrušen
Na přijímači nesvítí zelená... nemá příkaz TOPIT z termostatu. A pokud termostat dává příkaz TOPIT, pak pro jistotu vyměňte baterie za funkční, nové a případně spárujte vysílač s přijímačem; pokud se to nepodaří, bude s některým z nich problém.. při slabých baterkách sice "displej" svítí, ale termostat není schopen komunikovat s přijímačem. Dejte foto displeje...
ida
hodnocení

ano termostat je salus rt 520 rf a kotel a termostat je vše nové , ve středu nainstalované, baterky nové

zkoušela jsem znovu spárovat, ale je tam možnost - test, jinak nic, jede to 10minut

dávala jsem i zpět na tovární nastavení a nic, na displeji se ukáže vše jak má být, je tam i symbol plamíneku akorát nevím jestli se má zobrazit i obrázek signálu

ida
hodnocení

a kotel funguje, topím na manuál

Ještě prostuduji manuál, jak postupovat v takovém případě... Máte to nové, se zárukou, co nejdřív volejte toho, kdo všechno dodával, montoval a oživoval. Od toho záruka je...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]