Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Každý rok od jara do podzimu nechávám otevřené dveře na dvůr kvůli psovi. Tento týden mi do chodby vlétli 4 ptáčci a našla jsem dva uhynulé čmeláky. Chci tomu zabránit. Napadlo mě použít teleskopickou tyč a na ní pověsit igelit rozstříhaný na tenké pásky. Tyč jsem koupila, ale vlastně to není klasická teleskopická, ale jen posuvná tyč na nějaký mop či kartáč. Na venkovní omítce, která je mírně hrubá, nedrží. Napadá mě, že na omítku přilepím dřevěné(?) špalíčky. Může to držet? Už nechci postupovat systémem pokus omyl. Dveře se otevírají do chodby, zábrana musí být venku.
Já jsem to vyřešila teleskopickou rozpěrnou tyčí a na ni pověsila starší záclonu. Do spodního okraje jsem navlékla takovou šňůrku s olůvky (koupit lze v galanterii) na zatížení, aby moc nevlála ve větru. Mám ji (tu šňůrku) ve všech záclonách v bytě a funguje - fakt doporučuji. Těch tyčí mám doma několik, ve dveřích i v koupelně a na ní vanový závěs. Prodávají je v různých rozměrech a drží na všelijakých površích. Mezi kovovými futry i na omítce, protože mají takové protiskluzové koncovky (tedy ty moje). Dokonce jsem u jedné jsem tu koncovku podložila uříznutým korkovým špuntem, když mi její délka o kousek nestačila. A drží to! Já je používám už několik let a teď jsem pro ilustraci našla třeba tuto: domadlo.cz/...
Dobrý den, pokud ty špalíky (na každé straně futer a nahoře s výřezem do V, kam ta rozporka zapadne) na omítku dobře přilepíte, tak to fungovat (když nebude průvan, který igelitové pruhy rozevlaje) může (proti těm ptáčkům, u hmyzu si nejsem jistý) fungovat. Až tu tyč roztáhnete na správnou délku, tak ten nastavovací spoj (nebo spoje) olepte izolepou, aby se délka nemohla (např. větrem) měnit/zkracovat. Zdravím!
P.S. Možná nahoru zavěsit i nějaká stará CD nebo DVD, aby odlesk ptáky varoval před návštěvou.
bimbam - já preferuji (před lepením) hřebík nebo vrut. Nemůžete použít na každé straně alespoň jednu hmoždinku a vrut? Pokud nikoliv, tak v místě, kde budou špalíky tu omítku ohlaďte např. smirkem nebo nožem, ofoukněte prach a lepte.
A ještě to lepidlo: hornbach.cz/...
Vůbec bych si s tím nedělal násilí , koupil klidně násadu na smeták a k tomu v kovomatu pak něo takového , viz odkaz : allegro.cz/...
Násadu zkrátit na daný rozměr, ten držák pak dle materiálu stěny přišrouboval na hmoždinku nebo přilepil na mamuta.Jednoduché rychlé účelné!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.