Dobrý den, prosím o radu. Pod pergolou mám betonovou dlažbu 500x500x50 mm, takové ty klasické velké betonové dlažby. Ale jsou tam mezi nimi velké mezery, cca 4 cm mezi každou tou kostkou. Bylo to vysypáno křemičitým pískem, ale dělá to akorát bordel, písek se pořád dostává ven z těch mezer a pořád se to musí zametat. Neřešte teď proč tak velké mezery tam jsou. Potřebuji jen radu, čím to jiným vyplnit. Nějaká cementová hmota? Nebo existuje i něco jiného? Nějaký konkrétní typ? Děkuji moc za radu od zkušenějších
1/ predělat a udělat s běžnou šíří spáry, zbytek dobetonovat 2/ spáry vyškrábat a napěchovat (vlhkým) betovým potěrem z pytlů 3/ spáry vyškrábat a vysypat drobným kačírkem (bude také ze spár vyskakovat)
No já právě kupoval nějaký cement, viděl jsem na youtube vieeo jak s tím vyplňovali velké mezery mezi nepravidelnou kamennou dlažbou. Jen to tam nasypali do těch mezer a pokropili vodou aby zatuhl. Jen jsem si právě říkal, jestli neexistuje nějaká jiná směs, která by třeba zatuhla časem, než ten cement.
Specialni smesi jsou na kamen, ne na betonovou dlazbu, na te to udela fleky. Poter nebo ekonomicteji smes pisku s cementem, za sucha, omest dlazbu, pak zamlzit opakovane vodou tak aby to neteklo na dlazbu, z te uz to pak nikdo nedostane. Ale jestli se ta dlazba i minimalne hybe, tak se to casem rozdroli. Reseni je vysparovat to jemnym sterkem, ten se nevynasi ani z 10% tolik jako pisek. Pripadne jde smichat s lomovym prachem, ten zas casem udela tvrdou vrstvu.
0rion
Přesně tak. Nejjednodušší řešení je písek odstranit a dát tam něco hrubšího. Do 4 cm spáry klidně něco hodně hrubého.
kenyacek
Super, děkuji moc za radu. Udělám to tak jak říkáte. Asi dám do půlky výšky té dlaždice cement s pískem, pokropím to, nechám vytvrdnout, a potom tu zbylou půlku po vrch dlaždice dosypu jemným štěrkem a zasypu tým lomovým prachem. Bude to sice takový překombinovaný, ale snad se to pak nehne. Díky za rady
re4zon
To je nesmysl takhle kombinovat. Bud to udelejte jednim nebo druhym zpusobem, takhle to dopadne hur nez kterakoliv z moznosti - budete mit sterk v male tloustce na relativne pevnem podkladu a bude se vynaset vic.
Já bych nedával cement s pískem, ale jen koupil potřebné množství pytlované betonové směsi. Koupíte si kolik odhadnete, pak klidně ještě dokoupíte. Zasypete spáry, ono to ztvrdne vlhkostí, nebo to klasicky zamícháte s vodou.
Kolik koupíte cementu a písku? nebo nevadí, když to zbyde?
kenyacek
Takže myslíte prostě jen nasypat do spár beton, pokropit ho a nechat to ztvrdnout? To je vše? Nebude třeba lepší dát do spár štěrk a následně to prosypat ještě betonem? Ten sypký beton by se tak dostal i mezi ten štěrk všude a celé by to tak nějak ztvrdlo?
re4zon
A jaky to bude mit vyznam, pridanim sterku vytvorit chudsi a tedy horsi beton a k tomu si pridelat praci? Jestli to chcete mit lepsi, tak ten beton rozmichejte na mokro v kolecku nebo v michacce a pridejte do nej vlakna.
Keny, síla vrstvy je 5cm. Když dáte pracně štěrk, tak třeba do půlky a pak půlku beton? Co pak se zbytkem štěrku, který musíte dovézt?
U švagra jsem spáry vysypal směsí pytlovaného betonu. Slabě postříkat vodou, ono to ztvrdne. Dokonce to pak jetě vylepšil, že celou plochu natřel Izobanem.
Vy si klidně dejte štěrk a beton, nebo zamíchat ten štěrk do betonu, nebo jen beton. je to jen a jen na Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.