Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na dodatečné odvětrání šindelové střechy.
Stal jsem se vlastnikem staršího domu se šindelovou střechou, starou 15 let.
Krov není dosud odvětrán, což chci napravit.
Mám několik dotazů
1. má někdo zkušenost s hřebenovým odvětráním šindelové střechy? Např. Armourvent® Multi nebo Armourvent® RidgePlus od firmy IKO?
případně s odvětráním plochy odvětrávač plastový IKO Armourvent Standard černá?
Nebude do střechy zatékat?
Čehož se bojím nejvíce a oslovený pokrývač mi to rozmlouvá.
2. zkušenost s odvětráním mezery mezi kontralatěmi u okapní hrany.
plast vs kov.
3. kolik stojí práce pokrývače na tyto věci. děkuji.
Už je to nějakých 15 let co jsem to dělal na vlastní střeše, takže konkrétní značky výrobků si nevzpomenu.
1 - na hřebeni se nechala mezera v deskovém podbití - jako když u písmene A uříznete nahoře špičku. To se potom překrylo plastovým hřebenovým pásem, který se přibil k podbití. Na něj potom přišel šindel orientovaný dle směru převládajících větrů.
2 - odvětrání se zakrylo plastovým mřížkovým pásem, aby tam nelezla zvířata
3 - nemám nejmenší tušení, dělal jsem si to sám. Nemluvě o tom, že za ty roky se ceny změnily
Nikdy mi do střechy nezateklo.
So zatekaním poradí, žiaľ, jedine pán Lorenc. Akýkoľvek zásah je problematický.
Je to zateplené? Pokiaľ nie, volil by som čo najmenší počet prestupov s primerane veľkým vetracím prierezom, primárne cez štítovú stenu. Ak je to zateplené, tak medzi hlavicami a hrebeňom by som volil podľa toho, ako je ten šindel starý a krehký. Ak pôjdu nadvihnúť bez poškodenia, tak by som inštaloval asi hlavice. Ak nie, tak by som strhol hrebeň, naklepal tam vetrací pás a na to nový šindel do hrebeňa.
Prisávanie u odkvapu - kovové mriežky sú o niečo odolnejšie voči poškodeniu od zvierat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.