Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak mám vyšroubovat rychloupínací sklíčidlo z akuvrtačky, když se mi čelisti u sklíčidla zasekla a nejde s nimi hnout. Rady na You Tube jsou pro mne nepoužitalné, protože tam jim všude sklíčidlo funguje normálně. Vrtačku zničit nechci.
Pokiaľ je zatvorené,tak len deštruktívna metóda. Ak je otvorené tak vo vnútry je skrutka,vačšinou na ľavý závit, a tú vyskrutkovať a potom vyskrutkovať skľučovadlo, je tam asi pravý závit. Nie som si istý no na tom skľučovadle je asi poistný krúžok,ktorý by sa mal dať vybrať zo skľučovadla. Inak na tú vrtačku je 5 rokov záruka,tak to poriešiť cez ňu.
Návod jsem bohužel už nenašel. Na YT od p.Bekra jsem nenarazil, uvítal bych přímý odkaz. Dočetl jsem se ale, že při výměně sklíčidla slouží kroužek na vršku sklíčidla, ten jsem sundal a dál stejně nevím. Když už jsem ale u těch čelisí, nešly by nějak rozpohybovat, že bych nemusel tu hlavičku sundavat a vyměňovat?
A ta pojistka ve sklíčidle se prosím nachází kde?
Toto by bylo super, jenže nemám ten krásný stahováček. Sice jsem si vyrobil takový jednoduchý, ale to není ono a bojím se, že zlikviduju ten přilisovaný plech co se stahuje. To sklíčidlo co mám já na fotce je kapánek jiné a dává mi prostor 1mm z jedné strany a 1mm z druhé strany a když se stahovák nezapře steně na obou stranách hrozí poškození.
Každé skicidotby mělo mít na zadním konci 6ti hran na klíč. Je pravda že běžný klíč se mši zbrousit hodně naplocho. A mělo by to jít sundat. Nemusí to nýt 6 tihran ale jen 2 souběžné plochy pro klíč.
Už jsem zkusil vše, od paličky přes kladivo a dokonce jsem vyrobil tak silný stahovák, že mi málem zderformoval to pouzdro co je potřeba stáhnout. Vrtačka ale ještě stále žije.Pouzdro je bezvadně zalisované asi na šesti místech a ustřihnout tyto vlysy stahovákem bude asi boj. Takže poslední otázka: opravdu je toto sklíčidlo ve vrtačce na pravý závit a kde prosím takový stahovák koupím co je na tom videu. Nevěřím ale, že toto ten stahovák dokáže stáhnout a když, kdo to dá zase zpátky. Za pokus by to ale snad stálo.
Doteraz som sa u všetkých aku vrtačkách stretol len zo závitom v skľučovadli. Pravý závit by sa pri vrtaní mal uťahovať,tak je tam asi ten.
Tak si s tím chvilku ještě pohraju a pak je to jasný, přivařit kus kulatiny na sklíčidlo a postupovat tak, jako by to sklíčidlo fungovalo. Sklíčidlo sice zruším, ale novou hlavičku bych k tomu snad sehnal na netu, jestli ovšem nebude dražší než celá vrtačka.
Díky všem za rady.
Díky za odkazík, toto je fakt super cena za sklíčidlo. Nakonec se mi podařilo dát sklíčidlo do provozu, aniž bych ho musel vyndavat. Stačilo odvrtat těch pět vlisů co ukazuji teď na fotce. Bez toho se do sklíčidla jinak nedostanete ani kdyby jste měli sebelepší stahovák. Ustřihnout pět vlisů zkrátka nejde. Jiné verze sklíčidel jsou na tom asi lépe, viz sem zaslané video na mou otázku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.