Nejste přihlášen/a.
Tak mě napadlo:
Hodně zahrádkářů má drtič větví a potom tou drtí mulčuje.
Můžete větvičky použít do kamen, nebo na nich na venkovním ohništi uvařit guláš, nebo opéci právě buřty.
Namáte bio (hnědou/zelenou) popelnici? Do té se mohou dávat také větve, jenom musí být drobněji nastříhané.
Pokud máte větví opravdu hodně, objednat zahradnické služby, které by odpad odvezli.
Jinak vzneste dotaz na obec.
Původní fotka praskliny z Aukra. Někde mám i fotky opásání. Asi to byla typická slabina, tím šroubem šla vyvinout velká síla a lidi nechápali, že mají nastavit minimální štěrbinu a ne to utahovat na sílu. Možná to dokázal vyrvat i tvrdý klacek.
pokud drtič tak jedině s drtícím válcem--já mám drtič Bosch takže i když je dražší tak stojí za to-je i velmi tichý...myslím že jak jsem četl recenze tak i ten z Lídlu není špatný-nejdříve jsem si koupil asi za okolo 3000 Kč co měl dva nože a asi po pěti minutách to místo drcení začlo ty větvičky pálit-tak jsem nože otočil a za pár minut tu samé-naložil do auta a jel do obchodu kde jsem to ten den koupil---- a dozvěděl jsem se-kdo ví co jsem s tím dělal-a to jsem ty spálené větvíčky po stříhání měl sebou -a nože jsou bez záruky protože je to spotřební material...takže jsem ten červený klimprkaslík zabalil a jel domů...byl jsem pak u kolegy a ten má drtič s tím válcem takže jsem jenom koukal co to umí a jak si ty vložené větve pěkně vtahuje dovnitř...no a tu hmotu dávám do kompostéru nebo sypu místo mulčovací kůry...
Zkuste se poptat v okolí nebo na obci, jestli někdo nemá zájem o štěpku. Otcův soused si vyloženě vyžádal po jarním střihu tento odpad - drtí si to sám a topí s tím. Je rád za "dřevo zdarma".
Měl jsem z bazoše starý zahradní drtič - stáří cca. 10 let, dalších 10 let jsem ho používal, než se ulomil nůž. Nedalo se sehnat, tak jsem si koupil podobný, doporučil mi ho "servis zahradní techniky" - Alpina Bio Master
Tento drtič mi od začátku neseděl - onen technik ho sice předchystal a smontoval, ale větve to občas jen mačkalo a pořád se zalepoval štěpkou. Používal jsem ho na čestvé větve a od 3cm si větve suším na palivo. Letos se mi poškodila litá deska - asi hliník - co je proti noži. Dal jsem to na reklamaci. Servis po měsíci řekl, že to prostě je opotřebení a že mi prodá novou desku za 1130,-.
Poslal jsem ho do prdele - protože toto teda opotřebení není. Napsal jsem na Stiga (Alpina), že s vyjádřením zamítnuté reklamace nesouhlasím vč. fotek a popisů - 15 dnů se mi nikdo neozval
Drcení je sice správná cesta, ale s nákupem konkrétního stroje pozor! Ty starší dejme tomu 10 let a víc byly prostě v jiné kvalitě. Nové - je jedno jestli hecht, parkside, ... - jsou prostě vyrobeny na to, aby vydržely dva roky pro člověka s jedním stromem. Dražší si kupovat je nesmysl.
Ve vesnici u nás pronajímá obec benzínový drtič. Hodina vyjde na 200,-, drtič se zapřáhne za tažné zařízení a kdo nemůže přijet, tomu ho pracovník obce doveze sám. Práce je to úplně jiná - za hodinu udělám to, co bych dělal malou mrchou 2 dny!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.