Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěnová nebo pružinová matrace?

Od: id odpovědí: 15 změna:
Zdravím. Jaké tvrdší matraci dáváte přednost? Děkuji za nápovědu při rozhodování. Id

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Taštičkové...(tedy pružinové) čím vice taštiček na m2, tím pro mně lepší...máme podobnou, starší typ

doplněno 11.05.25 21:01:

Výrobce stejný, výška naší je 24cm...

id
hodnocení

Díky, mrknu.

My kupovali po operaci kyčle...proto vyšší matrace, spokojenost, Má letní i zimní stranu. Měníme podle kvality a tím i opotřebení. Poslední výměna byla po asi 14 letech, ta předchozí matrace. Nynější má za sebou šest let, prozatím v pohodě.

id
hodnocení

Výška je mi jasná. A jakou máte
matraci? Pěnovou nebo pružinovou?

Jednoznačně pružinovou, nověji "taštičkovou", každá pružina má svou "taštičku", tedy látkový obal... více:

Počet taštiček (pružinek) v taštičkové matraci se pohybuje od několika stovek do několika tisíc kusů, v závislosti na velikosti a kvalitě matrace. Vyšší počet taštiček obecně znamená vyšší komfort a lepší podporu těla.
Podrobnější informace:

Standardní taštičkové matrace:

Obvykle obsahují mezi 350 a 1000 pružinami.
Kvalitní taštičkové matrace: Mohou mít i přes 1000 pružin.
Velké taštičkové matrace (např. 90x200 cm): Můžete se setkat s počtem až 2000 pružin.

Taštičkové pružiny:

Každá pružina je obalena samostatným textilním obalem, což umožňuje lepší podporu těla a rozložení tlaku.
Hustota pružin: Někteří výrobci uvádějí počet taštiček na metr čtvereční, což je důležité pro srovnání různých matrací.
Výběr matrace: Věnujte pozornost nejen počtu taštiček, ale také jejich kvalitě a tuhosti, která by měla odpovídat vaší váze a spánkovým návykům.

Taštičkové matrace jsou obecně vhodné na laťkové rošty, pokud jsou laťky dostatečně blízko sebe. Mezera mezi lamelami by neměla být větší než 3-5 cm, podle velikosti taštiček. Na polohovací lamelové rošty taštičkové matrace vhodné nejsou. Je to třeba brát v úvahu...

když jsem chtěl reklamovat pěnovou matraci, měla být chyba v ročtu s dírou 5,5 cm - takže jaké matrace pak dávat na rošty, které mají více než 5 cm díru? ... asi žádné

hodnocení

2x

dlouhodobě jsem kupoval pěnové s částí líné pěny - vyzkoušel jsem u tatíka taštičkovou matraci - příští koupím jedině tu a pěnovým se vyhnu

id
hodnocení

Děkuji, už mám jasno.

hodnocení

0x

Klasická pěna (molitan), když jsem ležel v nemocnici a ptal se sestřiček co mají v postelích za matrace,

Tak odpověď zněla, molitan a potach, nějaká kuže či co.

Neskutečně dobře sem se tam vyspal.

Takže má odpověď - Pěna

id
hodnocení

Molitan určitě ne. Manžel je po operaci páteře a v papírech má napsáno, že molitan je nežádoucí.

No to nevím, ale já ležel na chirurgii a páteřáci (po operaci) leželi na stejných matracích.*nevi*

id
hodnocení

Jasan. Oni leží v nemocnici týden a doma celý život. Molitan je nejlevnější a nemocnice nebude investovat do kvalitních matrací. Ale diky za info.

id
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. Už nenám v matracích guláš. Já netušila, že pružinová matrace je vlastně taštičková.
trtr

Zdravím, to bych úplně netvrdil. nejlépe bude zajet osobně do tzv. zdravého spaní či jinak a něco osobně vyzkoušet, alespoň typy.

P.S.: Hodně taky dělá vyšší matrace, než byl originál. Lépe se vstává.Někdy se zase lepší tzv. duo-spíte-li dva, půjka tvrdší, druhá měkčí, nebo otáčecí duo pro případ že se čas bude tvrdost moc či málo + samotný rošt taky dělá dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]