Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pořídil jsem si robotický čistič oken Hobot 368, umyl jsem s ním nová okna, je perfektní. Ale v návodu mě překvapilo, že minimální tloušťka skla pro použití robota je 3 mm.
Máme asi 50 let starou prosklenou verandu, kde jsou skla určitě tenčí, cca 1,5 - 2 mm.
Nezkoušeli jste někdo tento nebo podobný robot na tenčích sklech? Mohlo by hrozit prasknutí skla?
Jestli je to veranda ve starším domě, je to možné. Okna 50 x 90 cm v domě z 30 let minulého století mám skutečně originálně zasklená 2 mm sklem. Vím to bezpečně, hezkých pár už jsem jich nechával přesklít.
Díky za názory. Věřím, že dnes už se dává silnější sklo, nicméně když jsme cca před 15 lety vybourávali na baráku stará špaletová okna právě z těch 70. let minulého století, pamatuju si, že tam bylo sklo silné 2 mm. A to byly okna do ulice, veranda je ze stejného období a je ve dvoře. Ještě dodám, že ty skla nejsou nijak plošně velké, jsou to cca 120 x 50 cm.
Nicméně stále čekám na někoho, kdo má robotický čistič oken a na těch 2mm sklech to zkusil, jestli mu to sklo vydrželo, nebo prasklo. Samozřejmě vím, že u mě to může být odlišné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.