Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloupovy nebo klasicky ventilátor na léto do bytu?

Od: barvicka odpovědí: 10 změna:
Jaký bude lepší co do ochlazení na léto? S tím sloupovym nemám zkušenosti ale vypadá skladně a ze nebude zavazet pri pouzivani ale víří účinně vzduch? Pokoj vel.3,5x3m. Klimatizaci nam druzstvo nedovolí skrz naruseni fasady..., mobilní klimatizace je žrout energie a máme již v obýváku ano s částečným efektem ale ve zbytku pokojů bývá 30st. Děkuji
Sloupovy nebo klasicky ventilátor na léto do bytu?
Sloupovy nebo klasicky ventilátor na léto do bytu? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

4x

Já bych doporučil stropní ventilátor . Hlavní výhoda nizká hlučnost a nezavazí.

hodnocení

0x

Já používám stojanový ventilátor, který při chodu opisuje elipsu, tím nefučí stále na jedno místo a má tři rychlosti. Ten pohyb lze také vypnout, poku by to někomu vadilo.

mll
hodnocení

0x

Já teda bych hlasoval peněženkou, přecejenom je to pomalu tisícovka rozdílu, to si ty klasické můžete pořídit dva. Stejně jde o pár dnů v roce. Takže i klimoška je v našich končinách zbytečná (nehledě na spotřebu energie). Ale za to jeproblém, co s nima mimo horké dny, protože právě budou celý rok někde překážet.

Mobilní nebo klasické klimatizace se tu několikrát řešily.

ben®

mll - těch pár (horkých) dnů v roce je už v současnosti standardně od dubna do října .

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám zkušenost s "vrtulníkem" i "sloupem" - ani jeden z nich vzduch neochladí, ale jen ho příjemně profukuje. Nyní máme švýcarský "sloup" Stadler Form a je super. JInak existují i sloupové ventilátory, do kterých vložíte ledovou "náplň" z mrazničky a ony chvilku foukají chladný vzduch (a pak už zase nikoliv). Volte "sloup". Zdravím!

barvicka
hodnocení

To už je tedy jiná cenová kategorie.maximalne ten co jsem vkladala. Děkuji
ben®
barvicka - přečtěte si tam na Alza recenze. Ono nejde o to, aby Vás proud vzduchu porazil, ale jde o výměnu vzduchu a jeho cirkulaci. Ty ventilátory mají více rychlostí, tak foukají dost (a čím více fouká, tím více hučí).

hodnocení

0x
Je dobré, když se sám stále natáčí, aby vám nefoukal na stále stejnou část těla. Důležité je, aby byl vyvážený a tichý a to může být i dost o štěstí. Taky bych se přimlouval pro ten stropní, je tichý a nefouká jen lokálně. Ale chápu, že při jen občasném použití se vám asi do něj nebude chtít jít, už kvůli nutnosti instalace.

Kdysi jsem za pár šestek v Kauflandu, v akci, takový stropní ventilátor koupila. Namontovala jsem ho a slavnostně pustila. Krásně tiše se roztočil. A začal nabírat takovou rychlost, že se záclona přilepila na okno, ubrus na stole se zvednul a kytky se třásly. Prostě, vrtulník hadr! Pak jsem se dozvěděla, že musmím "stnívaci" vpínač, aby reguloval rychlost. :-D Zase zkušenost.

barvicka
hodnocení

Děkuji, takže není ten sloupovy na prd? Někde jsem cetla že moc nefouka a nerozproudi tolik vzduch. Samozřejmě jsou otočné do stran oba typy. Stropní instalovat nechci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]