Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna plynové desky za indukci, co s plynem?

Od: petrklic® odpovědí: 3 změna:

Měl bych takový dotaz.. vyměnil jsem plynovou desku za indukční desku, tudíž plyn nepotřebuji. Jak teď postupovat? Mám vypovědět smlouvu, ale nechají tam plynoměr? Dají nějakou plombu, nebo mi plynoměr odeberou?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ukončit smlouvu s demontáží plynoměru.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ukončením smlouvy s dodavatelem plynu skončí i dodávka plynu, plynoměr musí odmontovat, udělají odečet, trubku zaslepí a později Vám přijde konečné vyúčtování. Nebo si můžete dojednat minimální zálohy (vlastně jen za pronájem plynoměru) a odběrní místo nezanikne. Zdravím!
doplněno 06.05.25 23:26: Pokud zanikne odběrní místo, tak při jeho případné obnově budete potřebovat před uzavřením nové smlouvy s dodavatelem plynu revizní zprávu a zprávu o tlakové zkoušce (což stojí peníze).
Hodně bych se divil, kdyby někdo měnil indukci zpět na plyn. Jen dodám, že v rámci pravidelných kontrol těsnosti kontrolují i zaslepené trubky, takže je třeba stále umožnit přístup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]