Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušák na prádlo v činžaku

Od: jajaj odpovědí: 19 změna:
dobry den, aky by ste mi radili sušiak na prádlo na činžák, pozerala jsem ponuky, su aj bez vrtania. Dekuji.
Takovej klasický, google.com/...
Nema to nikto na tej strane ani nikde ale na tej strane mame slnko celý den, moc horko je aj v tych izbach. Lidem tu je vsetko jedno, nemaju to, lebo im vsetko je jedno. Ale muzu zavolat na bytove druzstvo cinto muzu navrtat. Ale kdyz maju i bez vrtaní? Dekuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Neřešte hloupé připomínky některých rádců o nevhodnosti takového sušáku a bombardácích.Normálně to tam dejte a sušte co chcete a kdy chcete.

At se mravokárci jedou podívat do Neapole,Říma a jinam jinam jinam...Kde jsou balkony nad pěší zonou plnou turistů obaleny prádlem.A nikomu to nevadí a tady budete řešit věšáček na balkonku.

Vystrašenost lidí už ze všeho je někdy zarážející.

Sušák na prádlo v činžaku

hodnocení

4x
U nas je na panelácích ve spoustě oken toto a nikdo stim problém nemá
bagio.cz/...

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, zřejmě Vám jde o závěsný okenní sušák prádla (nikoliv balkónový), který se umístí na okno pouze dočasně, než prádlo uschne a může se zase lehce odstranit a schovat v bytě (protože se nikam pevně nešroubuje). V tom odkazu, který jste zde vložila jich je několik, tak si stačí vybrat (budou snad univerzální pro použití na různých oknech a takový sušák nikomu vadit nebude). Nebo máte další možnost (viz odkaz) sušit v bytě u (otevřeného) okna a prádlo nikomu neukazovat (a vítr sušák v bytě nestrhne, což by se u toho okenního asi mohlo stát). Zdravím!
datart.cz/...
doplněno 07.05.25 12:55:

Nemáte zač.

jajaj
07.05.25 12:43
hodnocení

Dekuji.

prostromek
hodnocení

2x

Sousedé mají doma zřejmě pračky a sušičky, nebo chodí prát - sušit do společné prádelny, sušárny.

Na balkoně anebo na lodžii jsou rozkládací sušáky úplně ideální. Povětšinou vše zakryjí krycí desky nebo konstrukce zábradlí.

Pokud je opravdu sluníčko a mírně větrno, na sídlištích bývávaly venku stojany a natažené šňůry na prádlo. Pokud by byly i u Vás, tak bych je s klidem využila. Prádlo je za chvíli suché, tak by si ho člověk mohl pohlídat, než si přečte kapitolu v knížce, nebo časopis. A je to vlastně ekologické a nejlevnější.

Na vloženém obrázku je sušák z okna, zdá se mi malý. Dlouhé a velké, těžké věci na něj nedáte, dlouhé věci (kalhoty) mohou častým používáním poškodit omítku (otěr), při uvolnění sušáku možnost pádu na hlavu nějaké osoby, je možnost převážení osoby při rovnání prádla na vzdálené šňůry a pádu z okna a také se mi to vizuelně nelíbí. Ale je fakt, že sušené prádlo z venku hezky voní, sluníčko dezinfikuje. Jeden čas jsem četla, že někde si družstva ustanovila, že tyto sušáky z oken se nebudou používat. Tak si to zjistěte, abyste něco koupila a potom nemohla používat. Za mě to je na oko nic moc, kdyby to měl každý z oken.

hodnocení

2x

Jen upozorním, že prádlo nesmíte sušit nad chodníkem. Takže okno do dvora, nad travnatou plochou před domem možná ano, nad veřejnou komunikací rozhodně ne!

Fasáda bytového domu (okna směrem na chodník) bývá zpravidla od chodníku oddělena travnatým pruhem, různě širokým podle místních podmínek.

nov

Vyždímané prádlo z pračky ničemu nevadí ani nad chodníkem.

Horší jsou truhlíky s kytkama a z nich tekoucí voda až na chodník.

Vidím to každoročně na protějším balkoně ve 3. patře. Ta ženská je úplně... *bzum*

tj
hodnocení

2x
Ok, a co klasický stojací sušák umístit na balkon? Ten se dá složit, přenášet. Ten montovaný nemusí majitel povolit. Jde tam o nějaký jednotný vzhled budovy. Do dvora by to vadit nemělo (po souhlasu s majitelem), ale z té hlavní strany si nejsem jistý, jestli se to smí. Možná mě nějaký rádce opraví...
.
.
.
Jinak pokud máte finance, doporučuji sušičku. Je to zhruba stejný pomocník, jako ta pračka. Také byste se nevracela k ručnímu praní ve vaně, ne? Sušička vám prádlo vysuší za dvě hodiny, nic nemusíte věšet, rovnou tam prádlo hodíte, jak vám vypadne z pračky (klidně zmuchlané, vždyť si ho v tom bubnu tisíckrát otočí). Odpadne vám používání aviváže (do sušičky stejně prádlo prané v aviváži nesmí). A jako největší bonus vidím zbavení prádla vlasů, chlupů, kaďousů, které končí ve vyjímatelném, čistitelném filtru (AEG). Pokud prádlo skládáte hned po usušení, ještě teplé, nepotřebujete žehličku a prádlo vypadá jako vyžehlené.
ben®

tj - zda má či nemá tazatelka balkon nám zatím nesdělila, ale věřím, že zde tak brzo učiní.

Do sušičky prádlo prané v aviváži klidně může.

paja
hodnocení

0x

No to by taky vypadalo, až vám z oken budou viset zašedlý bombarďáky a podvlíkačky *alene* Asi tam těm lidem NENÍ jedno, jak jejich bydlení vypadá, narozdíl od vás. Aneb jak říkala moje babička, pro blázna každý blázen.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 04. 05. 2025 07:54:43
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
jajaj
hodnocení

Vyhravate najsprostejsiu odpoved roku 2025, musite byt strasny clovek. kravy by som urazila keby vas nazvem kravou. ake bombardaky co vam je?
bear

Co tam tedy bude viset? Pouze kapesníčky?

Možná je to na slovensku normální, ale v ČR, když někdo dělá z balkonu sklad nepotřebných věcí a všem to ukazuje do ulice, jakej má doma binec je prostě hnusné.

Proto to konzultujte s majitelem domu.

Co jste se oba zbláznili, sušák na prádlo, nebo sušení na sušáku nebo balkoně je uplně normální věc.

@bear a představ si že dokonce i v ČR.

Až pujdeš ven tak se koukni kolem sebe, ju.

jajaj
hodnocení

susila by tam uterky, obliecky bílé, trička po detech. Lidemv nasom vchode to je jedno, kdyz na slunecni strane jsou detske pokoje a u nas tam bydli asi ...v sedmi patrovém...dva byty maji deti, 5 bytú tam maji jenom ..prazdne izby. Druhe slunecni okno je kuchyne. na neslunecni strane je obyvak, spalna, dalsi detska izba. Tam nesviti vubec. Oproti mají taky sušáky.
ajoja
hodnocení

aha tak ona múze psat blbosti ale já se mám ovladat na take blbosti odpovede mna napominate ale hlupu odpoved ne.

jajaj
hodnocení

dekuji. Na druhem cinzaku maji skoro všichni. Na balkonovej strane nesvíti slunce vubec, ale vubec. Susičku si chci poridit, jenom kdyz tak slunce silno svíti, zas ide leto, tam to uschne za par minut, jiste si tam neminim susit spodne pradlo. Ja se spytam druzstevniho podniku.
jajaj
hodnocení

tady je pohled z balkona, oni maji.
Sušák na prádlo v činžaku #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]