Nejste přihlášen/a.
Neřešte hloupé připomínky některých rádců o nevhodnosti takového sušáku a bombardácích.Normálně to tam dejte a sušte co chcete a kdy chcete.
At se mravokárci jedou podívat do Neapole,Říma a jinam jinam jinam...Kde jsou balkony nad pěší zonou plnou turistů obaleny prádlem.A nikomu to nevadí a tady budete řešit věšáček na balkonku.
Vystrašenost lidí už ze všeho je někdy zarážející.
Nemáte zač.
Sousedé mají doma zřejmě pračky a sušičky, nebo chodí prát - sušit do společné prádelny, sušárny.
Na balkoně anebo na lodžii jsou rozkládací sušáky úplně ideální. Povětšinou vše zakryjí krycí desky nebo konstrukce zábradlí.
Pokud je opravdu sluníčko a mírně větrno, na sídlištích bývávaly venku stojany a natažené šňůry na prádlo. Pokud by byly i u Vás, tak bych je s klidem využila. Prádlo je za chvíli suché, tak by si ho člověk mohl pohlídat, než si přečte kapitolu v knížce, nebo časopis. A je to vlastně ekologické a nejlevnější.
Na vloženém obrázku je sušák z okna, zdá se mi malý. Dlouhé a velké, těžké věci na něj nedáte, dlouhé věci (kalhoty) mohou častým používáním poškodit omítku (otěr), při uvolnění sušáku možnost pádu na hlavu nějaké osoby, je možnost převážení osoby při rovnání prádla na vzdálené šňůry a pádu z okna a také se mi to vizuelně nelíbí. Ale je fakt, že sušené prádlo z venku hezky voní, sluníčko dezinfikuje. Jeden čas jsem četla, že někde si družstva ustanovila, že tyto sušáky z oken se nebudou používat. Tak si to zjistěte, abyste něco koupila a potom nemohla používat. Za mě to je na oko nic moc, kdyby to měl každý z oken.
Jen upozorním, že prádlo nesmíte sušit nad chodníkem. Takže okno do dvora, nad travnatou plochou před domem možná ano, nad veřejnou komunikací rozhodně ne!
Fasáda bytového domu (okna směrem na chodník) bývá zpravidla od chodníku oddělena travnatým pruhem, různě širokým podle místních podmínek.
No to by taky vypadalo, až vám z oken budou viset zašedlý bombarďáky a podvlíkačky Asi tam těm lidem NENÍ jedno, jak jejich bydlení vypadá, narozdíl od vás. Aneb jak říkala moje babička, pro blázna každý blázen.
Co tam tedy bude viset? Pouze kapesníčky?
Možná je to na slovensku normální, ale v ČR, když někdo dělá z balkonu sklad nepotřebných věcí a všem to ukazuje do ulice, jakej má doma binec je prostě hnusné.
Proto to konzultujte s majitelem domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.