Nejste přihlášen/a.
Nejlépe nalít do sifonu tak 2 litry horké vody s krtkem. nechat působit několik hodin. Pak zašpuntovat a naplnit umyvadlo horkou vodou. Ucpat přetokový otvor (druhý špunt, hadra, co máte, je potřeba to držet palcem levé ruky), odšpuntovat dole umyvadlo a rychle odtok zase překrýt gumovým zvonem, Vždy nakloněním zvonu nechat zaplnit sifon vodou a pak pumpovat zvonem za stálého dopouštěné teplé vody. Místo silného hlubokého stlačení zvonu se mi osvědčily rychlé krátké vibrace nahoru dolů, které oběma směry rotřepou a uvolní úsady z trubek.
Ovšem jednou za čas, když už toto nestačí a čas nutného čištění se zkracuje, je potřeba rozebrat a vyčistit sifon a pérem vyčistit trubky.. .
Dobrý den, možností je celá řada - zašpuntovat výlevku, napustit horkou vodou a vytáhnout špunt. Potom třeba zvon, soda s octem (vyvolá bouřlivou reakci), množství chemikálií k tomu určených až po instalatérské péro (nikoliv péro pana instalatéra ). A také rozebrat i vyčistit sifon pod umyvadlem. Zdravím!
P.S. Prevence je nevylévat do umyvadla kávový logr či mastné tekutiny.
Upozornění - pokud máte pod umyvadlem flexibilní sifon (harmoniku), tak se stává, že ho použitá chemikálie (např. Krtek) "prožere" a budete kupovat nový (vlastní zkušenost).
sifonaksifon - tomu věřím (zvláště, pokud jde o čínský nerez). Já jsem zvědav, jak si s náročným úkolem poradila tazatelka a jestli nebude mít třeba silnou či naléhavou potřebu zde za rady poděkovat a výsledek nám napsat (nebo také nikoliv).
To je velmi zajímavá informace. Můžete mi, prosím, vysvětlit, jak dokáže Krtek (tedy chemicky louh sodný, neboli NaOH) rozleptat PP , ze kterého je ten flexibilní sifon vyroben? Je to totiž stejný plast, ze kterého jsou vyrobeny lahve, ve kterých se tato chemikálie prodává a skladuje. Stejně tak mě překvapuje informace, že louh prožere i nerezový sifon. Především proto, že stejný louh se používá v pivovarech pro vymývání pivních sudů, které jsou z nerezi vyráběny ,
Nerez nevím, ale u tenké PP trubky by to NaOH teoreticky mohl protavit, protože pokud ho tam někdo nasype hodně, tak se v tom místě klidně může na chvíli vytvořit dost vysoká teplota. A druhak, žhavý louh určitě bude o hodně agresivnější, ale jestli má pak nějaké dekompozitní účinky na PP netuším, nemám s tím zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.