Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dozdění zdi po instalatérech

Od: bumbula odpovědí: 27 změna:

Zdravím všechny. http://youtube.com/shorts/cPGwn6SSNjA?feature=shared

Prosím o radu,co všechno je potřeba k zapravení takovéto vybourané zdi po instalatérech..posílám video .Děkuji

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud je na to videu Vaše kuchyně, tak je odpověď jednoduchá. Potřebujete jen jedno - ZEDNÍKA. Protože když se takhle ptáte, rozhodně to sám nezvládnete.

hodnocení

2x
Potrebujete plne cihly nebo tvarnice Ytong na zazdeni velkych der, zdici maltu, hrubou omitku na cihly na dorovnani stavajici omitky a stukovou omitku na tu hrubou omitku. Penetraci nepotrebujete, vse se musi poometat nebo vysat, dobre navlhcit a zdit a omitat. Penetraci potrebujete az budete malovat.
bumbula
hodnocení

děkuji moc za skvělou odpověd.

hodnocení

0x

Kusky tehal, lepidlo, hrubu omietku, sietku, jemnu omietku a este s tym vediet robit a dodrzat postupy (penetracia, vlhcenie muriva, doba vyzretia, max a min hrubka materialu ...)

hodnocení

0x
Este dodam : zahodit omietkou alebo zabetonovat plastove potrubie bez nejakej izolacie je zly napad, musi to mat moznost dilatovat. Tyka sa aj odpadoveho potrubia.
bumbula
hodnocení

aha..a jak se to prosím udělá to zaizolování potrubí? já se ptám proto ,abych věděla ,co mám od řemeslníka požadovat ,aby udělal co má a neodflákl to...vidím,že to není tak jednoduché...-děkuji Vám.

bumbula
hodnocení

posílám bližší foto těch trubek odpadových (jsou z vany) jsou obaleny plstí...stačí to tak? nebo máte na mysli ještě jiný způsob? ...děkuji

Dozdění zdi po instalatérech

Dříve byla omotávka plstěným pásem, dnes mirelonové návleky . Na odpady se nedává, jen na rozvody vody, alenení to nic proti ničemu když si to dáte. Akorát Vám sdělí totéž co já. Že se to na odpady nedává -výhradně kdy by hrozilo pormrznutí!

@diesel : dovodom izolovania odpadoveho potrubia nie je tepelna izolacia, ale vytvorenie priestoru, v ktorom to moze dilatovat. Vyrobca tiez zakazuje, aby beton alebo omietka prisli do kontaktu so zasuvacimi spojmi a tesnenim.

Peter NIKDY se odpady neizolovali ! Bez ohledu na co úpíšeš nemá tak co dilatovat! Nakrásně vidíš na fotu odpady omotané něčím? Já tedy ne jen normální rozvod vody!

krtek6

jak píše kolega @diesel opadní potrubí se neizoluje a ničím nedilatuje..a to, že se voda omotá filcem místo mileronu v tubě je akorát proto, že PPR potrubí se nesnese přímo s cementem a taky proto, že filc má menší tloušťku a zabírá míň místa

krtek6
hodnocení

0x

Já když vidím ty dutý cihle na kant a tu díru jak do perdele :D tak já bych tu stěnu zhodil nejraději celou a postavil znovu...a vím proč to píšu...to je typická prasárna "rekonstrukcí horkou jehlou" nedávno to u nás v baráku tohle přesně taky tak jeden dělal...protože to dělal v přízemí viděl jsem přesně tohle dílo*smich* a dneska to inzeruje jako "byt po luxusní rekonstrukci"*haha*

jinak na ten zbytek stačí jádrová omtka...doporučuju Profi MK1 je to univerzálka..hodně plastické a jednoduché na práci

bumbula
hodnocení

děkuji moc za rady ...doporučený materiál si zapisuji...děkuji

yarda1
hodnocení

0x

Solidní firma mívá kontakt na další odbornosti co jsou potřeba k dokončení díla.

km
hodnocení

0x

co to bude za místnost? protože vidím tam vývody na vodu a snad i nějaká zacpaná příprava na odpad tam je. pokud to bude kuchyně upozorňuji na to, že na takovou dutou kantku není úplně dobrý nápad věšet kuchyňskou linku. já mám v domě velmi podobnou situaci včetně dutých cihel na štorc. díry jsem ale zapravil plnýma cihlama, celou zeď citlivě otloukl, očistil, namočil, našpricoval a nahodil vápenocementovou omítkou. pak ještě přišlo lepidlo s perlinkou a štuk. vzhledem k tomu, že na části té stěny je masivní komín, nebudu se bát pověsit kuchyňskou linku i tak ale budu opatrný a kotvit se budu snažit řádně a s rezervou.

krtek6

právě, že to je kuchyň...je to dispozice bytu/kuchyně, ve kterým bydlím i já, takže přesně vím co tam matlá a co tam je...proto říkám, zhodit a vyzdít znovu...a jak říkáš...pověsit na to pak novou linku...to chce hodně odvahy...ono ne nadarmo tam v té stěně byly zamaltovaný tlustý železný vinkle, které ty horní skříňky podpíraly

bumbula
hodnocení

ano jedná se o kuchyn a ta zed sousedí s koupelnou(vanou)...uprostřed díry ve zdi (tam kde jsou ony trubky) budou revizní dvířka 40x40cm... pro případ ,kdyby se nějaké potrubí(odpad) z vany odpojilo...Jinak dříve na touto dírou visely 30 let horní kuchynské skřínky a žádný problém nebyl.

krtek6

no pak se pochlub jak tam ty dvířka osadíš...na to jsem zvědavej...to, že to tam viselo 30let díky té konzoli..je věc jedna...teď tam žádnou konzoli mít nebudeš a stěnu máš celou rozpáranou...dělej jak myslíš...ale já ti radím dobře...

km
U takove zdi s vyzilou maltou se pri bourani statika porusi. Dnesni kuchyne a jejich vybaveni jsou tezsi.
krtek6

@km: beztak dostane radu od nějakého patlala a umělce, že perlinka s lepidlem to spraví...čekám jen kdo mu to poradí*cteni*

bumbula
hodnocení

ale vždyt horní skřínky kuchynské linky budou viset až nahoře na té zdi a ta je přeci neporušená...díra je jen dole...

krtek6

@bumbula: hele...radu jsi dostal..a ne jednu..já ti naposled opakuju, že věšat něco na tuhle děrovanou kantku s pofiderní omítkou je loterie a může se ti to vymstít...ty železný úhelníky co ty skříňky podepíraly tam nebyly pro srandu králíkům...hlavně se tu pak za x let neptej, co máš dělat, až ti ty horní skříňky sletí důle:)

a hlavně! nešetři na nepravých místech. Pokud chceš něco dělat, tak to dělej pořádně a ne proto, aby to honem bylo

bumbula
hodnocení

ano ,máte pravdu ...bývaly tam podpěrné konzole pod těmi starými horními skřínkami...ach jo...:(

km

vím o čem píšu. bydlím v pronajatém bytě, kde je zeď mezi koupelnou a kuchyní, na které jsou zavěšeny skříňky, vyzděna z ytongu 10 cm. zeď je do L a na rohu patrně není patřičně provázána a nebyla použita perlinka. na rohu se objevila prasklinka, která se pomaličku zvětšuje. až to spadne, doufám, že už tu nebudu. majitel tvrdí, že je vše v pořádku.

bumbula
hodnocení

Ještě se zeptám...je vhodné k tomuto dozdění (jde o zed s dutými cihlami) ,použít VÁPENOPÍSKOVÉ cihly? nebo pouze ytong? děkuji

spu
Je to jedno. Dejte tam co máte po ruce.

Cihly pálené plné, cihly betonové, cihly vápenopískové, cihly pórobetonové (ytong-porfix-hebel) ... vyberte si dle svého! Porobeton je NUTNÉ na obyčejnou zdicí maltovou směs tyto vlhčit !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]