Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní krb

Od: dohnivak odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali jde opravit zahradní betonový krb. Jeho vrchní část s komínem praská, jsou tam trhliny a tím pádem rošt propadává níž, už mi ho zedník něčím zalepoval mezi spáry, ale vše se časem smylo. Spodní část je v pořádku, zatím mi nikdo nedokázal poradit, děkuji,d

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jak sama uvádíte, tak oprava úzkých trhlin je pouze záležitost estetická a na chvíli (škoda peněz a práce), protože je pouze povrchová - do spár nedostanete spojovací materiál, aby beton dobře spojil v celé ploše trhliny. Navíc, opravný materiál musí vydržet (kromě vlivu počasí) vysoké teploty, tak musí být k tomu určen. Obecně - použít šamot nebo nějaké nové ohnivzdorné materiály a najít způsob, jak je do úzkých trhlin dostat (já o něm nevím). Asi to nechat být nebo si pořídit nový krb. Jak dlouho máte tento a kolik penízků stál? Zdravím!

dohnivak
hodnocení

Dobrý den, děkuji vám, tento krb mám strašně dlouho, možná 15 let nebo více a ještě jsem ho dostala, nebylo by možné třeba koupit náhradní díl, myslím ten vršek popraskaný a nebo koupit nový a to nevím v jaké cenové relaci, viděla jsem levný asi za 4000, ale nemá dobré hodnocení,díky,d

ben®

dohnivak - jestli lze ještě dnes koupit náhradní díl na 15 let starý krb si zjistíte nejlépe Vy (asi přes Google), protože tady na poradně nikdo (kromě Vás) ten krb neviděl a nezná. Já bych volil nový krb, protože za 15 let má ten stávající už určitě hodně "odpracováno". A volil bych levný, protože prasknout může i ten drahý, ale více by to peněženku bolelo. Nebo praskliny neřešit (až do rozpadu krbu), což je nejlevnější varianta. Holt, beton praská v přírodě vlivem počasí obecně a vystaven žáru určitě.

riva
hodnocení

1x

No když to ani zedník neopravil, tak to asi opravit půjde těžko. Pokud nehrozí, že to někoho zraní, tak to klidně dál používejte, třeba se dá horní část zpevnit plechovými "obručemi".

0rion
hodnocení

0x

Teoreticky by krb šel slepit epoxidovou pryskyřicí. Ta má schopnost vsáknout dovnitř do prasklin. Epoxidová pryskyřice nějaký čas vydrží i teploty přes 300°C, ona sice zčerná, ale stále drží, takže by to mohlo fungovat nejen jednu sezonu. Lepší by bylo krb rozebrat, jestli to lze, a znovu poskládat s použitím opravné cementové hmoty.

asd1
hodnocení

0x
Fotka by napovedela..
Obecně trhlinu proriznout a sparu pak vyplnit, nějakou cement maltu na kominy..

prostromek
hodnocení

0x

Pokud je díl vyměnitelný, podívejte se na firmu Norman Veleň. Jezdím okolo, tak mi firma naběhla v hlavě.

Nabízí nejen nové krby, ale i různé druhy jednotlivých částí. A na jejich stránkách vidím nabídku lepidel a malty.

Nebo je oslovit o radu. Chtělo by to opravdu fotku, těch různých krbů a tvarů je docela dost.

Anebo koupit nakonec nový.

kamnakrby.cz/...

dohnivak
hodnocení

děkuji vám, blbý je to, že rošt klesá a neudrží se na postranních držácích asi tím, jak se to prasklinami roztáhlo, podívám se na ty stránky a pak když tak nový, tento starý ale začal praskat až po dlouhé době a ty levné nevím,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]