Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali jde opravit zahradní betonový krb. Jeho vrchní část s komínem praská, jsou tam trhliny a tím pádem rošt propadává níž, už mi ho zedník něčím zalepoval mezi spáry, ale vše se časem smylo. Spodní část je v pořádku, zatím mi nikdo nedokázal poradit, děkuji,d
Dobrý den, jak sama uvádíte, tak oprava úzkých trhlin je pouze záležitost estetická a na chvíli (škoda peněz a práce), protože je pouze povrchová - do spár nedostanete spojovací materiál, aby beton dobře spojil v celé ploše trhliny. Navíc, opravný materiál musí vydržet (kromě vlivu počasí) vysoké teploty, tak musí být k tomu určen. Obecně - použít šamot nebo nějaké nové ohnivzdorné materiály a najít způsob, jak je do úzkých trhlin dostat (já o něm nevím). Asi to nechat být nebo si pořídit nový krb. Jak dlouho máte tento a kolik penízků stál? Zdravím!
Dobrý den, děkuji vám, tento krb mám strašně dlouho, možná 15 let nebo více a ještě jsem ho dostala, nebylo by možné třeba koupit náhradní díl, myslím ten vršek popraskaný a nebo koupit nový a to nevím v jaké cenové relaci, viděla jsem levný asi za 4000, ale nemá dobré hodnocení,díky,d
dohnivak - jestli lze ještě dnes koupit náhradní díl na 15 let starý krb si zjistíte nejlépe Vy (asi přes Google), protože tady na poradně nikdo (kromě Vás) ten krb neviděl a nezná. Já bych volil nový krb, protože za 15 let má ten stávající už určitě hodně "odpracováno". A volil bych levný, protože prasknout může i ten drahý, ale více by to peněženku bolelo. Nebo praskliny neřešit (až do rozpadu krbu), což je nejlevnější varianta. Holt, beton praská v přírodě vlivem počasí obecně a vystaven žáru určitě.
Teoreticky by krb šel slepit epoxidovou pryskyřicí. Ta má schopnost vsáknout dovnitř do prasklin. Epoxidová pryskyřice nějaký čas vydrží i teploty přes 300°C, ona sice zčerná, ale stále drží, takže by to mohlo fungovat nejen jednu sezonu. Lepší by bylo krb rozebrat, jestli to lze, a znovu poskládat s použitím opravné cementové hmoty.
Pokud je díl vyměnitelný, podívejte se na firmu Norman Veleň. Jezdím okolo, tak mi firma naběhla v hlavě.
Nabízí nejen nové krby, ale i různé druhy jednotlivých částí. A na jejich stránkách vidím nabídku lepidel a malty.
Nebo je oslovit o radu. Chtělo by to opravdu fotku, těch různých krbů a tvarů je docela dost.
Anebo koupit nakonec nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.