Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni polystyrenem firmou - jaky je podil ceny prace

Od: richardk odpovědí: 8 změna:
Zdravim
souhlasite ze kdyz si zatepleni polystyrenem necham udelat od zivnostnika...je cena za metr 2000-3000?
Kolik z toho potom dela cena prace? mate nekdo zkusenosti? kdyz bych si to udelal sam (maly nizky dvojdomek plocha 3sten jen 90m2) protoze mam cas a nemam rodinu...na jakou cenu za metr se realne dostanu?
diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
No předse na cenu materiálu. To dá rozum, ne.

Svou práci si nijak neceníte? Ano, obvykle se to nepočítá.

Jako že by platil sám sobě (sebe)
Pokud ano, tak ti jsou nejdražší.:-D
Třeba tak, že pokud to bude dělat 200 hodin, tak jestli není lepší jít za stejný čas vydělat peníze a pak někoho zaplatit. Mne se to třeba vyplatí více, než dělat všechno sám.

hodnocení

2x

Tak prohledejte stavebniny (třeba DEK, Stavmat...) za kolik koupíte materiál. Např Weber má kalkulátor ( weber-kalkulator.cz/... )

Ale protože -nechci Vás zhazovat- asi tomu nerozumíte, tak lepší bude zaplatit řemeslníkovi.

doplněno 01.05.25 21:18:

Hrubým odhadem-EPS 70F tl 180mm cca 12-1500/m2 samodomo. Ale protože to umím, dělal jsem to, mám i kontakty tak bych měl materiál se slevou (třeba zrovna lepidlo Baumacol Basic C1T to jsem nedávno v DEKu bral, o 46% levněji !)

hodnocení

2x
Otázka je, jestli zvládneš sám bez zkušeností dodržet technologický postup a kvalitu práce. A jestli není lepší čas šontání s barákem strávit prací, kterou umím a zaplatit si řemeslníky. Ale jsou jistě i zruční lidé, kteří to zvládnou svépomocí.

hodnocení

1x

Každou práci, kterou si umíte udělat sám, musí být levnější, nežli od firmy. to je jasné snad každému.

na jakou cenu za metr se realne dostanu****sepište si seznam materiálu (všechno). nechte si udělat cenovku od více stavebnin a pak to víte nejlépe.

Páč Horní Dolní, má levnější matroš jak ve velkoměstě.

(lepit budete cementovým lepidlem, nebo pěnou? (ne)budete kotvit hmoždinkami, lišty kolem oken a dvěří, rohové lišty ANO-NE?, co lešení, je třeba? atd..)

krtek6
hodnocení

0x

záleží od tloušťky materiálu... ale je fakt, že poslední dobou jsou fasádníci za 1) nedostupní a za 2) nenažraní... za komplet skladbu 20ku vatu chcou 2000,- bez dph

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]