Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síť proti hmyzu svépomocí

Od: dean® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

dělal si někdo síť do oken proti hmyzu svépomocí? Vyplatí se dělat s dřevěným rámem + lak, nebo zvolit magnetickou variantu z kovové+magnetické pásky, nebo jít do klasických hliníkových profilů?

Díky za rady :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nema vyznam babrat sa s tym, rozmer okolo 1400 x 600mm ma stal s ramom z bieleho hlinika a sietkou, ktora minimlane reaguje na zmeny teploty, asi 10 - 15 eur, nepamatam sa presne. Ziadne natieranie dreva, krutenie od vlhkosti ...

hodnocení

1x

Nevím, jak jste zručný a jeké vybavení dílny máte. Materiál také není zrovna levný. Pokusil jste se porovnat ceny profi výrobce a to co zaplatíte za materiál, objíždění prodejen a váš čas? ;) Jednou jsem se divila, že si bratr najal firmu, když by si to mohl udělat sám. Odpověděl, že chce z A/ profi práci B/ že ve svém zaměstnání vydělá tolik, aby mohl dát práci profesionálům.

Mám stejný názor i když ne vždy. Kolem domu je dost věcí co si chci udělat sám. Navíc ne v každé firmě je to profesionál co udělá profi práci, ale faktem je, že je pro mě lepší věnovat více času v práci abych zaplatil firmu, protože kdybych to dělal sám, tak na tom tratím hromadu času a ve finále to stojí více peněz.
hodnocení

Kdybych byl osvc, tak mozna, ale takhle mam dost volneho casu, zrucny jsem dost, rekl bych :) Spis me zajimaly ostatni nazory, co se tyce kvality a tak

riva
hodnocení

0x

U baráku, kde se chlívek zavírá ještě klasickou petlicí, mám sítě permanentní z černé síťoviny ze skelných vláken. Vystřiženo a k rámu přilepeno tavnou pistolí. Tam, kde po tom šplhají kočky, používám nerezovou síťovinu. Ta natavená tavná tyčinka se dá bez poškození rámu odloupnout. Ale do vilové čtvrti bych volil profesionální řešení.

Jo a v baráku běží přes hmyzí sezónu neustále funkční ultrafialový lapač hmyzu - něco jako odpuzovace-zvirat.heureka/...

hodnocení

0x
Prodávají se i poměrně nedrahé sady, které si uděláš na míru. Já kupoval v lidlu - hliník rám+síťka a na háčky.

prostromek
hodnocení

0x

Dřevěný rámeček na dřevěná stará okna ano. Ale je to krok zpátky, měli jsme kdysi na špaletových, a už bych je nechtěla. Vlastně ani ta špaletová bych už nechtěla, kvůli ploše skel, větší práce na umývání.

Na nová, plastová okna určitě sítě od firmy s alu rámečkem v barvě oken. Tenký profil, nenápadná síťka, jednoduché upínání. Na podzim sundám, umeju od prachu a uložím připravené na jaro. Vyplatí se více, vypadají dobře.

hodnocení

0x
Kdysi jsem dělával, dnes, když se i s rámem dá koupit cca od 300, to nemá smysl dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]