Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci doplnit pergolu o jedno prkno, kde se bude plazit trubač. No zapomněl jsem, čím se natírala ta pergola (dělal to otec před cca 15 lety a už neví). Ví se jen, že tlustovrstvá lazura, odstín pinie. Možná zn. Baufix, ale ten už nikde v nabídce nevidím.
Bude to na dešti, tak aby to aspoň pár let vydželo. Co doporučujete?
Jinak prkno (fošna) jsem obrousil a vzal 2x Lignofixem proti plísním, vrchní hranu ještě oplechuju. Počítám, že to tak 10 let dá.
No, s luxolem jsem dělal mockrát, ale přijde mi, že v posledních letech už trochu zaspal a pokulhává za konkurencí...
Nevím, pár lidí se k timu vyjádřilo docela nelichotivě (jakože obarvená voda) a je pravda, že co jsem předloni dělal okenice a okení rámy (protože to je tím natírané od dob za socíků a nechtěl jsem to míchat), tak už to místy opět vykazuje nedostatky. Za socíků nebylo snad nic jiného a hodně lidí jede v setrvačnosti "starých dobrých časů". Mimochodem, dnes se luxol vyrábí v Polsku a Maďarsku, u nás ne. Ale odborník nejsem. Myslím jenom, že už jsou na trhu lepší výrobky (ale taky i horší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.