Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit molitan?

Od: liska5 odpovědí: 14 změna:

Čím byste slepili kusy molitanu k sobě? Chci vyrobit z ostřižků molitanu podsedáky na zahradní židle. Jelikož to pak potáhnu, tak nevadí, když tam to lepidlo bude vidět. Zatím jsem nic nezkoušela. Vím jen, že některá lepidla dovedou leptat plasty. Zvažovala jsem i tavnou pistoli, ale ta teplota by molitanu asi vadila /?/ Šít se mi to nechce.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

9x

chemoprénem

hodnocení

6x

Zde malá nápověda.:-D

poradte.cz/...

hodnocení

4x

Chemoprénem (alkaprénem). Ovšem není to snadné a chce to zkušenost. Navíc, pokud budte lepit víc, než 5 odstřižků k sobě, vyjde Vás takový podsedák docela draho.

hodnocení

4x
Vyzkoušený je už zmíněný Chemopren a vlastně jakékoli trochu podobné lepidlo, navíc přidám lepidlo ve spreji (mám takové taky jako Chemopren) a ještě oboustranku.

id
hodnocení

2x
V dobách dávných jsem ze 2 kusů molitanu dělala podsedáky takto - spoj jsem přelepila z obou stran páskou / asi na koberce/ a pak 5ti velkými stehy spoj s páskou ručně prošila. Výsledek ok. U lepidla je nebezpečí, že spoj ztvrdne a budete mít otlačenÿ zadek.
Nyní bych asi z Temu použila za 30,- Kč lepidlo na boty, je pružný.

0rion
hodnocení

2x

Teplo molitanu nevadí a tavnou pistolí lepit lze, ale to lepidlo vytvoří tvrdý hrášek v molitanu, na tom se pak nebude dobře sedět. Musíte použít lepidlo, které po ztuhnutí zůstává hodně pružné, tedy silikon, MS polymer (Mamut), Chemopren, nebo pro lepení větších ploch lepidlo ve spreji na bázi kaučuku.

bramburka
hodnocení

1x

Ja bych ten molitan nelepila, ale sesila velkymi stehy!

ledovec
Co tak lepidlo ve spreji? Na druh materiálu který potřebujete?*zmateny*
Chemopren myslím žere polystyren jakože ho leptá...
Tyto běžné lepidla na kreativitu jsou i na molitan zkuste
...
Ve spreji jsem taky radil. Jinak sám o sobě je chemopren pro nanášení na větší plochu dost hustej a v případě molitanu asi zbytečně vydatnej. Když jsem před lety vytrhal a dělal novej tapecirunk v obytným přívěsu Poláčku, po komplet demontáži všeho a odmaštění laminátu jsem lepil vrstvu mirelonu a na ni slabej koberec právě Chemoprenem, ale ředil jsem ho benzínem, už nevím, buď běžným naturalem, nebo tenkrát možná dokonce levnější E85. Každopádně štětcem se to matlalo řídký snáz a spotřeboval jsem o pár plechovek míň.
km
Pokud se nepletu, pren se redi toluenem.
ledovec
@bery
Omluva za sprej..vlákno bylo sjeto šlusem příště hodím důkladný slalom *mir*
Jinak ještě mě napadlo lepidlo na obuv :-D
V botách taky bývá někde vrstva molitanu spíš se asi přešije že...*zmateny*

liska5
hodnocení

Díky všem! Doma mám Chemoprén v plechovce 300ml, ale jen na pevné spoje. Myslím, že tady to nevadí, bude to ležet na židli a maximálně se něco rozlepí...Rozepnu, opravím.

riva
hodnocení

0x

A je potřeba to lepit? Nestačí do podsedáku nacpat kousky molitanu - třeba velikosti větších bramborových hranolků - a zašít to?

id
Ne nestačí. Kousky molitanu udělají chuchvalce. Nelze roztřepat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]