Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábance na okně - co s nimi?

Od: okno odpovědí: 4 změna:

Dnes se mi povedla pěkná věc, při leštění plastového okna se na něm udělaly poměrně hluboké škrábance, nevíte někdo co se s tím dá dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Z dotazu nevyplývá,jestli jde o rám,nebo sklo.Pravděpodobnější je rám.Řekl bych,že jediná pomoc je roztok lepidla na novodur.Lepidlo je poměrně husté,proto je ho nejprve potřeba zředit.K ředění lze použít trichlor etylen,nebo perchloretylen.Pak se nanese tenkým štětečkem jen do rýhy a nechá zaschnout.Bude to sice zblízka vidět,ale opticky se rýha potlačí.

JABRAKA

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Mohla by pomoci autokosmetika.Sonax odstraňovač škrábanců z plastových dílů.Pokud jsou vrypy opravdu hodně hluboké obraťte se na výrobce oken.

okno
hodnocení

Špatně jsem se vyjádřila, jedná o sklo! ne o rám.

petrsinger*

Sklo se dá opravit leštidly na sklo a seženete je u firem pracujících se sklem. Sám jsem se kdysi pokoušel zaleštit škrábanec na skle, ale ručně leštidlem opravíte jen jemné škráby. Pokud je rýha hluboká, lze ji odstranit jen strojně - ručně na to rovnou zapomeňte.

Mnohem obvyklejším řešením je stáhnout žaluzie ev. zatáhnout záclonu a zapomenout na to*smich*. Pokud není rýha extra viditelná, stačí aby jednou venku zapršelo, či se zvířil prach a po usednutí na sklo už nebude nic vidět. Pracuji ve firmě výrábějící plastová okna a kdysi jsem byl řešit reklamaci u zákazníka. Paní domu poprvé o montáži umyla nová okna a zjistila, že jsou někde škrábance. Okna (skla) byla čerstvě vyleštěná, takže na nich šlo vidět vše. Proto jsem se "pobavil", když na jednom reklamovaném skle (jednalo se o malé okna) nemohla onen škrábanec dobré 2-3 minuty najít. Až pak to našla - čárečka dlouhá cca 2mm a tenčí než půlka vlasu. Opravdu v tomto případě už pár hodin po umytí (vyleštění) oken nebylo možné "reklamované závady" vůbec najít. Ale to jsem trochu odbočil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]