Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Koupil sem past na myš, přikládám foto, ale mohu ji jen natáhnout a nedrží. Chybí tam takový ten zoubek a klouže to.. Prostě to sklouzne tou dírou a nedrží. Ani když se to snažím nastavit nějak na okraj.. Je to zmetek, mám špatné ruce.., nebo ví někdo jak udržet pružinku? Staré jiné fungovaly.. Jen jestli to mám zahodit... Výrobce BROS..
Jaký zoubek? Natáhnu, podržím palcem, zajistím tyčkou, kterou aretuji přizvednutím toho L plechu s návnadou.
Takhle to vypadá natažený dskstavebniny.cz/...
No nevim.. Měl sem vždycky třeba takovýhle a bylo to ok. Tam je ten otvor zadělaný.. vinar-hospodar.cz/...
Nerozumím problému. Je zcela fuk, jestli tam je díra, nebo prolis, důležité je to, že ten plech drží tu tyčku. Nic víc.
Mně tam teda nic nechybí, jeví se celá, ikdyž ne zrovna kvalitně zpracovaná a ten plíšek na návnadu taky vypadá trochu podivně (k čemu ten druhý kulatý otvor, proč raději není trn na napíchnutí návnady na konci?).
Ale z fotky těžko soudit, klidně to může být nějak špatně naohýbané, že nedrží a plíšek z tyčky sjede samovolně.
Nelíbí se mi tyhle kruté pasti na myši které myš rovnou zabijí nebo zmrzačí, lepší je výchovná pastička která myšku potrestá a může si z toho vzít ponaučení musisvidet.cz/...
No koukám že to bude asi ta samá, nebo 99% podobná.. Zkoušel sem to dát do toho stavu jak to máte Vy, natáhnu pružinu, zkoušel sem to dávat jak spodem, tu tyčku, tak i horem (jak je to Včko na tom obrázku napravo u kresby ocásku myšky), ale prostě nedrží. Prolítne skrz otvor. A zaháknout kolem té díry to taky nejde. Spíše to vidím že tahle moje by měla hodně křížků taky... Ale tak moje zlámané prsty. Poletí to do kamen. Koupil jsem tři, myslím že v Tetě kdysi, stálo to dohromady 40Kč, tak žádná extra škoda... Nebo mohu poslat.. Koupil jsem tyhle a to je ok. stopskudcum.cz/...
Přímo zaháknuté to být nesmí, to by myš nespustila. A jestli tyčka klouže, tak kombinačkama konec mírně Mírně! přihnout nahoru. Je to jako lehká spoušť - myš se dotkne, vyklouzne to z tyčky a je to.
riva moc díky za trpělivost se mnou. Díky všem. No jak se říká, někdy bývá problém mezi židlí a klávesnicí, tak to tentokrát u mě vyšlo.. Je to pár desetikorun... Možná to tady ještě nechám, nebo to hodím ven a někdo si to třeba vezme, kdo s tím umí a má ty nervy.. Mám asi 4 plastové a to je prostě pohoda.. Chtěl sem ty dřevěné spíše jen využít, když už sem je měl..
Třeba tady je díra, ale je tam navíc zoubek, to je ok. Ale jak u té kde je jen díra - tu používám právě poprvé a mám chuť s tím švihnout do kamen...
Vždyť to máte v tom videu naprosto polopaticky. Je úplně fuk, jestli je ta díra durch, nebo nedostřižená jako na tom videu, na fci to nic nemění. Prostě strčíte tyčku do díry a je to.
pavlas:
Přesně tohle je ta správná poloha, díra v plíšku se "zahákne" o ten záhyb. Je to samozřejmě velmi citlivé, jinak by to nefugovalo. Kdyby byl úhel větší, pastičku by neodjistil ani slon. Prostě to musí sklouznout při sebemenším dotyku návnady.
Pokud to sklouzává a nedrží to ani zaboha, kleštěmi či pilníkem trochu zdrsněte místo, kde má ten plíšek držet. Ale ne moc, musí to fungovat na "tuknutí", myši jsou inteligentní potvrory.
Jen tak pro jistotu:
Je vám jasné, že aby to drželo, musíte tu zajišťovací páčku otočit o 180° (neboli to očko úplně vlevo zvednout co nejvýš až do vrcholu ohnutí toho "véčka")?
Pokud jsem se vás dotkl, omlouvám se. V tom případě viz výše: Kleštěmi ohnout úhel zajišťovacího drátu (plus přihnout plíšek s očkem).
No nevim jak na to.. Tady je taky zoubek, o který se ta tyčka opře, to je ok, takové sem měl taky. Ty s dírou fakt nevim.. Je někde na to video? Samozřejmě je mi jasné že to musím otočit o těch 180 stupňů. Tak to u těch starých dělám. Protáhnu tyčku dírou a zapřu o ten zoubek naproti. Tady zoubek není... Tady 12 vteřinové video kde je taky zoubek.. No zoubek, ten plech co výrobce vytlačil, zůstal naproti a to pak funguje. Tady to vyvrtali celé a nenechali protikus. U té první co sem sem dával...
Tato pastička je velice háklivá, citlivá na dotek. Asi nemáte jemné prsty. Když jsem ji kdysi stražila a po několika pokusech se mi podařilo připravit k použití, tak se s ní musí zacházet opravdu z lehounka. Dejte možná k nastavení ženské, jemné ručce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.