Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozhodl jsem pro zateplení podkroví chaty a zrovna měním kleštiny za silnější a dělám příložky ke krokvím, ať se to celé zpevní. V jedné půlce podkroví jsou stojky ,,podpírající´´ krokve o 38 cm víc do místnosti než ty v druhé polovině-ty jsem vyměnil, byli jen z tenkých latí a přišlo mi, že mají spíše funkci roštu pod obložením než, že by měli statickou funkci. Myslíte, že můžu stojky posunout a tím zvětšit místnost? Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Vidím dvě dlouhé tmavé vzpěry. O těch je debata? Z druhé strany dejte novou vzpěru, stejně jako ty krátké vzadu a ty dvě dlouhé pak demontujte.
Ještě dotaz ohledně zateplení, až se budete ptát,, co je nad těmi prkny směrem ven? Lepenka a co dále?
Ano debata je o těch dvou vzpěrách.
Nad prkny je lepenka a eternit, až pokrývači vymění krytinu, tak budu zateplovat mezi krokvemi a pod krokvemi do roštu, pak parozábrana, rošt a palubky.
málo informací, z fotky není vidět celý krov, není zřejmý rozměr podkroví a neuvádíte dimenze a počty jednotlivých trámů, takže ani není možné nějak přesněji odpověďet... obecně: posunutím oslabíte statiku. řešení to ale určitě má. na to chce ale názor buď zkušeného tesaře a nebo přímo statika.
Půdorys má 5x10m, výška podkroví 3,5m, 12 trámů na každé straně , kleštiny ve výšce 2,2m od podlahy...
Statik nebo tesař by byl fajn, kdyby nějaký měl čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.