Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trámový strop

Od: vlasta5 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, naskytla se mi možnost koupě pěkného rodinného domu, který je po rekonstrukci, zbývá dodělat horní patro, kde je příprava na podkrovní vestavbu. Na podlaze jsou prkna a trámy, což mě trosku děsí, protože dosud jsem bydlel všude, kde byl strop mezi přízemím a patrem zděný. Zajímalo by mě, jaké zkušenosti z rekonstrukce trámů máte? Na kolik by mohla přijít oprava (trámy nejsou shnilé, ani nijak poškozené, jednalo by se o vestavbu dvou menších pokojů). Jaké jsou výhody/nevýhody oproti zděnému stropu? Jaké technologie se používají při rekonstrukci trámů v domech? Moc děkuji.
Trámový strop
Trámový strop #2
Trámový strop #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

na první pohled to nevypadá vůbec špatně, je tam nový věnec, což je skvělé, takže bych se toho nebál. co se řeší, tak je, že pokud máte starý nebo poddimenzovaný krov k novému účelu (tedy k vestavbě obytných místností), tak je třeba nějak krov doplnit/podpořit, aby unesl všechno to zateplení, sádrokartony atd. podobné je to s tím stropem, protože ho zatížíte příčkama, podlahama, nábytkem, je třeba, aby se někdo znalý (statik) na stavbu podíval a spočítal, jestli dimenze a množství trámů je dostačující a případně navrhnul řešení.

liska5
hodnocení

0x

Především by mne zajíímalo, jestli tam není nějaký dřevokazný hmyz nebo houba. Pak bych trámy ošetřila a nechala dutiny nafoukat chytrou pěnou.

jir
hodnocení

0x
Kvůli rekonstrukci jsem nechal udělat stavební průzkum domu. Bylo zjištěno, že stropní trámy mají rozměry 120 (šířka), 130 výška, délku cca 4 metry, v jiné části to pak bylo: 120x170, vzdálenost mezi všemi trámy cca 800mm.
Závěr byl, že ve stávajícím stavu (a napadení dřevokazným hmyzem) nelze stávající trámy použít k výstavbě podkroví.
Jaké rozměry to má u vás?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]