Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lustr - zapojení

Od: lustr odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, můžu zapojit toto světlo přímo? Tzn. Černý (hliník) na černý z lustru a žlutozelený na bílý (lustr)? V návodu píšou připojení kabelů L N, ale mě ze stropu vedou jen dva kabely a jeden je žlutozeleny (PE?), takže jsem z toho trošku zmatený
Lustr - zapojení
Lustr - zapojení #2
Lustr - zapojení #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ze stropu ti ven žz vodič - PEN...

Předpokládám, že světlo není spotřebič s dvojitou izolací a má uzemňovací svorku... Pokud to tak je, tak prvně zapojit žz vodič na kostru a pak do světla...

111®
hodnocení

2x

ty vnitřky z čokolády jsou z výroby, nebo tvůj nebezoečný bastl?

lustr
hodnocení

To je z výroby. V návodu je napsáno, zapojit kabel L a N k tomu bílému a černému na světle...proto se ptám, protože ze stropu vede zelenožlutý kabel PE.
lustr
hodnocení

A ke všemu je to hliník. Nejsem kokot, nebudu zapojovat a dělat něco, v čem si nejsem jistý. Jen se ptám.
111®

tak výrobce je prase dávat dožvejkamý zářezy svorek a bez izolace...

Tohle nebude provedení od výrobce viz to vzájmné propojení kabelů pod izolackou. To někdo předělal z původní svorkovnice co byla vestavěná do světla do tohohle paskvilu co se vyzkratuje po prvním připojení. Nalevo je ještě vidět držák původní svorkovnice.

lustr
hodnocení

Ano, je tam plastová krabička, do které se to připojení "zacvakne". Ptal jsem se ale na připojení, milý pane.
lustr
hodnocení

A je to takto opravdu od výrobce (kupováno v IKEA)
lustr
hodnocení

Asi jsem to blbě napsal, to připojení bude ještě v té plastové krabičce, co leží vlevo
lustr
hodnocení

Našel jsem ještě schéma zapojeni. Podle schéma to nejde zapojit,protože ze stropu nevedou kabely L a N. Po připojení se to ještě zacvakne do té plastové krabičky ( to jsem neuvedl, pardon)
Lustr - zapojení #4

Svítidlo je kovové a nemá svorku pro připojení ochranného vodiče ani značku dvojité izolace.

Zkuste to reklamovat na ČOI (česká obchodní inspekce)

hodnocení

0x
Pokud je to světlo plastový tak mužeš rovnou černa černá a žlutozelená bílá
Pokud kovový tak žlutozelená nejdřív obal světla pak bílej
A ty spojky bych volil náký izolovaný třeba klasickou čokoládu

hodnocení

0x

Ak je ta lampa plastikova, tak je to viac - menej jedno, pre istotu ale zltozeleny na modry a cierny na hnedy. Hlavne urcite nie tymi cokoladami bez izolacie, uz vobec nie nejake patlanie izolacnou paskou. Patria tam wagovky, pre jednoduchost demontaze packove.

Ine by to bolo, ak je na lampe nejaka skrutka so symbolom stromceka.

Viete nafotit navod? Hladajte tam symbol dvoch stvorcov v sebe.

Wagovky - ano, ale na hliníkový konec by musel dát pastu (kontaktní pasta WAGO 249-130 pro spojování hliníkových vodičů do WAGOsvorek)

---

https://www.dexhal.cz/wago-249-130-kontaktni-pasta-na-hlinikove-al-vodice-alu-plus-20ml_z3694/

km
hodnocení

0x

ty kovový čkolády vypadají enbezpečně, navíc to šasí se taky jeví kovový

111®
hodnocení

0x

Který vodič končí na středu objímky? Změřte si to. Předpokládám objímku E27

hodnocení

0x

Podla navodu jasne svietidlo triedy II, plati, co som pisal povodne : modry na zltozeleny, cierny na hnedy.

Podla navodu su tie cokolady ok, pretoze maju od vyrobcu vlastnu krabicku, kam sa vlozia a su izolovane. Hlavne opatrne pri manipulacii s hlinikom, rado sa to lame tesne pri strope a to by potom bolo narocne orpavit.

lustr
hodnocení

Dobrý den. Ale tam jsou k zapojení jen bílý a černý viz foto. Ty ostatní dráty vedou k objímkam (je tam asi pět světel...)
111®

proto ti píši že si máš zjistit který vodič vede v objímce kam a udělal bych to u všech objímek že je to stejně..a pak nám to sem písni..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]