Nejste přihlášen/a.
14 x 10 používáme krokve na horách, osově kolem 90 cm od sebe, i u střechy s malým sklonem to v pohodě unese metr sněhu.
viděl jsem u nás na vsi, jak takový přístřešek lehnul pod sněhem na dva meďoury. problém byl ve soupcích. pak udělali betonové.
Přitom dřevěný sloupky vydrží nesmysl. V drtivý většině případů za to může blbě udělaný zavětrování.
viděl jsem to jen přes plot, tak nevím, jestli už tam byla nějaká hniloba nebo jaký důvod. jen vím, že se to zřitilo zvláštně, jakoby rotací a spadlo to na místo, neskácelo se to do strany. možná to byla tak velká tíha sněhu, že to do stran neumožnila.
To bylo blbě zavětrovaný nebo zavětrování uhnilo..
Napadne 20 cm sněhu - kdykoliv může napadnout metr a do toho napršetm pak tam máš nejmíň 300kg/m2
Ale kdybys viděl jaký sirky mám na dřevníku a metr sněhu na tom byl, jen se to lehce prohlo , tak bych to zas tak nedramatizoval.. Záleží jak jsou krokve daleko od sebe a jaká vzdíálenost je mezi pozednicema.
Spoj krokev - pozednice - stačí jeden velký hřebík (možno předvrtat díru do krokve. Na vruty pozor, jsou křehký a závit nedovolí posun, dřevo nabobtná a síly jsou dost velký. Klasika slabší vruty na palubkách/ plaňkách kde to vruty často přetrhne. Hřebík je lepší. Vrut musí být tak silný aby se závit protrhl dřevem dřív než dřík vrutu prdne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.