Nejste přihlášen/a.
Když jsme dělali reko my, tak se o to zedník s instalatérem málem pohádali, protože každý si to chtěl udělat sám:D
Na druhou stranu. Buďte rád, že se tomu brání, pokud si nejsou daným úkonem jisti. Lepší než aby to udělal někdo z nich a udělal to špatně.
Domluvte se s nimi na pozdržení, poptejte jiného řemeslníka, který obezdění udělá a budete mít klid. Bude to trochu zdržení, zaplatíte pár korun navíc ale budete mít klid. A náklad navíc se v celkových nákladech na reko ztratí.
Ano máte pravdu že to nechtějí dělat! Pro obkladače je to relativně malý výdělek za delší čas= nechtějí si to připravovat. Zedníci to zase nechtějí dělat neboť pak bývají třenice kdy zase odkladači tvrdí že to zedník udělal křivě!
U minulé frmy jsem dosáhli toho, že obkladači si vše dělali sami = přípravy pod obklady, jako házet jádro, obezdívat "geberity", aby pak si nemohli stěžovat, že to někdu udělal blbě! jak je to ale u jiných forem nevím. Tato již neexistuje, krachla, areaál je z menší části rozprodán, zbytek srovnán se zemí (spr. budova autodílna a další dílny )
Je problém, že málokterý Geberit je dobře zazděný, vidím to, když někam jedu opravovat záchod, který teče mezi zdí a mísou, takže pokud to nechtějí dělat, tak se bojí pozdější reklamace, většinou se problémy ukážou dřív, jak za dva roky a museli by to předělat a oni hlavně netuší, jak to udělat dobře.
neBude to náhodou tím že už máte domluvenou cenu jak se zedníkem, tak s obkladacem?
Už se mu ne chce dělat něco navíc? A zadarmo?
Anebo taky oni dneska obkladači berou až 300 000 měsíčně jak psali na novinkách, no takže jim se nevyplatí něco obezdívat zkrátka lidem se dneska nechce makat, nejlepší máte když si to uděláte sám
vezmu to zeširoka: koupelny mi házel a vyzdíval zedník a obkladač se mohl zvencnout, že je vše křivě a vše musí srovnávat a do sprcháče dokonce musel přilepit sdk desku, aby nebyla mezera mezi vaničkou a zdí... a říkal, že by byl radši, kdyby si to mohl udělat celé sám. ve výsledku by mě to přišlo i levněji.
zaujalo mě, že tu víc lidí píše, že obezdít geberit neumí každý. jsem sám, kdo si myslí, že na tom nic neni, že jde jen o to dodržet nějakou rovinost a provoúhlost? ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.