Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké čerpadlo na zahradu?

Od: tm odpovědí: 6 změna:
Mám z IBC nádrže zahradní kohout 1/2. Max vzdálenost od nádrže je 30 m, max převýšení cca 7 m. Poradíte s výběrem čerpadla pro zálivku zahrady? Děkuji za tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nejlépe hotovou domácí vodárnu. Já kdysi sehnal v akci za 1200 v Tesku tuto:
akcniletaky.com/...
a bohatě mi stačí. Kdo tak nehledí na cenu, tak si připlatí za kvalitnější provedení, jako třeba nerez nádoba, litinový blok čerpadla..
Pokud bude v provozu i bez dozoru (asi není důvod), chtělo by to doplnit o ochranu proti běhu nasucho.
Já si na ni z plastovho kalfasu udělal kryt proti vodě, protože ji nemám pod střechou.
gek

Vyfotit ten kalfas resp. tu stříšku? To je 90 litrový? Jinak tu vodárnu mám asi za 900 Kč když byla ještě ve větší akci, to mají na podzim když vyprodávají.

K tomu ochrana jak píšeš ta stojí 500 a sací koš a pohoda, Nic kvalitnějšího není potřeba. Já to mám na dešti a po 5 letech se odloupla ta zelená barva, tak jsem to stříknul zbytkem spreje

tm
hodnocení

Ponorné čerpadlo mít nemohu, protože nádrže mám propojeny i vrchem potrubím 125 mm
Nikdo vám ponorné čerpadlo nenabízel, do ibc je nevhodné, z principu neumožní vyčerpat celý ibc, a vibrační verze je navíc v ibc strašně hlučný.
To gek: Není to nic elegantního, ale bylo to nejlevnější a nejrychlejší řešení. Prostě jsem ho šukačkou rozříznul ve 3/4 a stupňovitým kruhovým vrtákem uprostřed, cca 2 cm od řezu vyvrtal v každém dílu otvor a nastřihl jsem ho.
Takto se oba díly s překryvem nacvaknou pod koleno, které mám natočené na výstupu čerpadla.
Uvažoval jsem nad různými domečky, ale vycházly my strašně pracně. Toto bylo za 20 minut hotovo a zadarmo. Původně provizorní řešení a už to tak zůstalo.
tm

Našel jsem podle recenzí střední třídu - čerpadlo Metabo P 4000 G (cena asi 2500). Pak čerpadlo GÜDE GP 6035 (od 1200), ale 600 W vs. 1000 W u toho Metaba jestli už nebude málo. Pak má dobré hodnocení lidlovka Parkside (2000 kč) - v lidlu je ale dobré počkat na slevy, které bývají docela velké. Máte tip na nějaké čerpadlo nebo je to fuk?

hodnocení

0x

Ono taky záleží jak budete zalévat.Jestli pouze hadicí a nějakou pistolkou tak to 600w bohatě stačí.Za čerpadlem má tlak 3,5baru,výtlak 35m,takže i s 30m hadicí a 7 m vysoko by mělo dát 2bary.Počítat vám to nebudu jestli chcete tak tu třeba vodarium.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]