Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr interiérových dveří

Od: lilia odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
obracím se na vás zkušenější s prosbou o pomoc. Zařizuji byt a vybírám interiérové dveře. Chtěla jsem objednat dveře z obchodu typu OBI s tím, že znám šířku dveří, orientaci a případně změřím výšku a podpe toho to vyberu. Partner mě od toho zrazuje, že by dveře měl dělat profesionál i s montáží, protože ty z e-shopu mi tam nemusí sedět a že by se musely eventuálně přiříznout přímočarou pilou, tak prý bude lepší, když to rovnou bude někdo dělat na míru.
Jen doplním, že zárubně jsou normální kovové falcové (jedná se o starší byt).
A ten můj dotaz je - Myslíte, že tady skutečně je to riziko, že mi dveře koupené v OBI nebudou pasovat do normálního rámu? Já jsem si myslela, že ty výšky dveří a rozestupy pantů jsou v podstatě všude stejné, standardní. Koupili byste to z obchodu nebo byste si to nechali udělat na míru?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

Prvně bych asi zvážil zda nevyměnit partnera...pokud není schopný takovou banalitu vyřešit...Snad dokáže křídlo vyndat z futer a podívat se jestli je dole seřezané a nebo dokáže použít metr a změřit jestli celková délka křídla odpovídá standardnímu rozměru či bylo seřezané v místě falcu...pokud ne, zbývá zjistit jestli futro není např. pokroucené...pokud ani v jednom není problém tak tam bude pasovat jakékoliv křídlo odpovídajících rozměrů...a OBI je zrovna překupník Solodooru a ten dělá normální dveře, které vám dodá kterejkoliv jinej dveřař...

lilia
hodnocení

Jo, díky za radu...
Jinak k té výměně partnera jsem se původně nechtěla ani vyjadřovat, ale nedá mi to, protože tyhle řeči z mých zkušeností mají ublížení staří mládenci nebo ti, které ženská kopla do zadku Takovým bude vadit každá žena. Ta, která si najde dokonalého chlapa, dobře vypadajícího, bohatého, se superschopnostmi, bude obviněna ze zlatokopectví a bude ji vyhrožováno, že tento "alfasamec" ji pouze udělá děcko a později ji vymění za mladší model a ona zůstane sama s dítětem. Ta, která si najde průměrného, ne-li podprůměrného chlapa, je zase nabádána k jeho výměně či opuštění, jinými slovy se po ní vlastně chce, aby taky skončila ve finále sama s dětmi. Rozvedená bude obviněna, že díky svému statusu určitě sosá od státu sociální dávky, křiví bytovou politiku a taky co chudáci děti a chudák bývalý chlap, který musí platit výživné? No a taková, která zůstane celoživotně single, pro změnu dostane čočku za to, že to je sobecká mrcha, neboť nepovila žádné děcko, a že by měla platit vyšší daně a kdo bude vydělávat na důchody.
Prostě ať žena udělá cokoli, vždy to bude špatně
krtek6

nikdo ublížený není...ale ten metr do ruky snad umí vzít každej i ten úplně levej...zbytek textu nechápu a je úplně mimo mísu

hodnocení

0x

Já jsem se chystala v OBI koupit dveře, když jsem potkala souseda, který krásné dveře nesl zpět do prodejny. Ty trny, část pantů na futrech je tenčí, než ten protikus na dveřích. Na koleně se to vyřešit nedá. Tak jsem zaplakala a zadala práci natěrači.

doplněno 29.04.25 08:06:

Nápad dobrý. Jen ne každý umí a může v domě z padesátých let, sehnat a předělat panty. Vůbec si to nedovedu představit. Kdyby jo, tak bych draze neplatila natěrače. Můj tata, s bezva vybavením dílny, by si asi poradil, ale ani soused, ani já určitě ne.

lll
Ty trny/část pantů na futrech, co jsou tenčí, jdou jednoduše přešroubovat za tlustší, které jdou běžně koupit, takže vracet kvůli tomu celé dveře je hloupost.

radek0
hodnocení

0x
Dobrý den, dveře si můžete koupit kde chcete. Hlavně bacha na orientaci otevírání a taky pozor na rozteč zámku. Nemusí Vám sedět výška, ale ta je standartní, někdy se musí upravit na výšku podle podlahy... Hezký den.

korinek
hodnocení

0x
Mám dveře rovněž z hobby marketu. Jak tu někdo psal, překupují Solodoor. Standardní dveře. Pokud jsou vaše původní dveře ve standardu, což se musí změřit, jak tu taky někdo psal, nebojte se. V kvalitě nevidím problém. Všechna křídla sedla jak prdel na nočník (celkem osm kusů různých šířek a orientací). A podříznutí záleží na podlaze že... Ale tuším že se mohou zrovna tyto dveře do 4cm, takže taky žádný problém. Kéž by za mě takové věci taky někdy řešila manželka:-D

hodnocení

0x
Tak pokud to nejsou nějaký prachstarý futra, kde by mohl být jiný průměr dříku pantu, tak by to mohlo sedět. Problém by mohl nastat u křivě zazděných futer a taky u výšky podlahy. Dveře se seříznout dají, v podstatě o jakýkoliv rozměr. Křivě zazděný futra jdou trochu vyladit na pantech. Někteří lidé bývají vyděšeni, že třeba osmdesátky dveře měří 85 cm.
Osobně bych se u rekonstrukce bytu u dveří zamyslel a asi koupil,či nechal udělat nový dveře i s futrem.
krtek6

výměna dveří vč. výměny futer nekoresponduje z 99% se standardním ženským uvažováním..."hrozně rychle udělat, levně a hlavně bez bordelu!"*smich*;)

kukuna
Pánové, tady jednoznačně vyplývá
Z popisu tazatelky, že si to chce vymyslet a
"udělat sama", nejspíš hledá levnější variantu a argumenty jinde,
Narodil od jejího partnera, který ji odrazuje od jejího nápadu protože ví jaké komplikace nohou nastat, ale klidně ji nechá to zjistit jinde. Ještě že se vždy najde nějaký "zachránce" který pak samozřejmě zpochybni schopnosti mužů takovýchto žen. Ono se to děje i opačně že...*palec* :-D
krtek6

vzhledem k tomu, jak tazatelka popisuje obstrukce jejího partnera, který generuje problém, který ještě nenastal a dělá z banálního úkolu problém světové úrovně, si dokážu celkem živě představit co je to za "chlapa":) Mám jednoho takového kamaráda. V životě nepřivrtal hmoždinku do stěny, protože přece stěny jsou pískový, ale mě bude furt poučovat, že vylít základovou desku, oplácat stěny sendvičovýma panelama a doprostřed postavit hasičák, což jsou ty moje průmyslové haly, zvládne každej...asi tak..;)

kukuna
Ať je jaký chce pan druhá polovička, ani se mu nedivím když tazatelka napíše "zařizuji" ne zařizujeme byt,takže tento doufejme seriál má scénář,režii i hlavní roli v jedné osobě a to bude nejspíš tazatelka. Ne každý chlap se chce drbat po náročné práci ještě s dveřmi
a možná je paní moc náročná a jemu by stačily i ty staré..trochu pošolichat :-D jeho priorita je klíííd *nevi* *smich*
Jinak je mi to dost divné, většinou jsou chlapi z nových věcí u vytržení a tady má nějaké dveře u pr...
eshop má jistě zákaznický servis kde ji to přeměří i nafotí na dálku a když zvládne napsat a popsat megaproblém si o radu radě republiky z Poradny,tak tady si to "udělá i sama" po poradě přímo s eshopem ne
krtek6

@kukuna:"a možná je paní moc náročná a jemu by stačily i ty staré..trochu pošolichat :-D jeho priorita je klíííd" *nevi* *smich* // tagneasi...to zas radil otec mojí kolegyně jejímu manželovi, který se vehementě jal práce, kterou její tatík odsouval na neurčito, i když ho o to jeho manželka (její matka) x krát prosila... "ty woe Milane, ty jak jsi mladej tak jsi blbej...já to udělám a ona si za chvíli vymyslí zas něco dalšího..."*haha*"Jinak je mi to dost divné, většinou jsou chlapi z nových věcí u vytržení a tady má nějaké dveře u pr..." neznám jedinýho chlapa na planetě co by byl u vytržení z čehokoliv nového v domácnosti vyjma elektroniky:-D

kukuna
@krtek6
Pořád vycházím z původního textu,
Zařizuje byt takže asi nové hnízdo no a z nových neokoukaných "věcí" jsou muži aspoň chvíli u vytržení none:-D
partner je chytrý a chce ušetřit svůj čas na jiné záležitosti,od toho ty služby tu jsou...tak to přenechá profíkovi,jestli už teď ví že pak by poslouchal
Jak to udělal zase naho.o
A ano bývá to tak , že žena vidí co je potřeba vylepšit,no málokdy to vnější vylepšení přináší trvalou spokojenost.

hodnocení

0x
I do nových futer se musí dveře poladit aby pěkně sedly. Zkuste domluvit někoho známého či příbuzného ať vám s tím pomůže.

hodnocení

0x
Změřte si výšku spodního pantu od spodku stávajících dveří a hned uvidíte, zda bude třeba nové dveře řezat.
doplněno 24.04.25 23:15: Standard je 225mm.

km
hodnocení

0x

je třeba vše řádně přeměřit, šířku, výšku, hloubku falcu, rozteč pantů a jejich výšku od podlahy, umístění otvoru pro jazýček kliky a zámku. s těmito rozměry bych šel do hobbymarketu, vybral vbych si dveře a vše na nich znovu přeměřil. pokud to bude sedět, je možné koupit, pokud nebude, je třeba hledat dál a pokud ani pak nebude úspěch, zadat to někomu jako zakázku kdo to umí. a neno to zadat rovnou a ušetřit čas.

hodnocení

0x
Většinou to na panty sedí a občas se viz muj panelákový příklad musej kousek podříznout neb byly dlouhý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]