Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám mísu a potřebuji do dna přidělat 3/8 vsuvky na hadici a hlavně spoje utěsnit. Momentálně jsem vyvrtal díry, zespodu vložil vsuvky, na vnitřní straně mísy jsem dal O-kroužky 14 mm, pak měděné podložky a matice.
Jenže tahle sestava netěsní. Možna proto, že mísa je sice z tenkého nerezu, ale přece jenom dno není absolutně rovné. Další nápad je místo O-kroužku "napatlat" silikon a teprve po zaschnutí dotáhnout matku. Myslíte, že to bude těsnit? Nebo máte jiný (hoby) nápad?
Tímto způsobem máte utěsněnou podložku proti dnu, voda prosakuje mezi podložkou a maticí, případně i závitem... O-kroužek bych nepoužil, bohatě stačí ploché gumové těsnění na plochu šroubení, prostrčit dírou, podložka a matice. Podložka chrání dno tenké mísy při dotažení; případně můžete dát ploché těsnění i pod podložku. Na těsnost spoje má vliv spodní těsnění...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.