Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění vsuvky na připojení hadice

Od: rumicek® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám mísu a potřebuji do dna přidělat 3/8 vsuvky na hadici a hlavně spoje utěsnit. Momentálně jsem vyvrtal díry, zespodu vložil vsuvky, na vnitřní straně mísy jsem dal O-kroužky 14 mm, pak měděné podložky a matice.
Jenže tahle sestava netěsní. Možna proto, že mísa je sice z tenkého nerezu, ale přece jenom dno není absolutně rovné. Další nápad je místo O-kroužku "napatlat" silikon a teprve po zaschnutí dotáhnout matku. Myslíte, že to bude těsnit? Nebo máte jiný (hoby) nápad?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A neco takoveho? allegro.cz/...

hodnocení

0x
Provedení vsuvek? Jinak na vsuvku ploché těsnění, dát do otvoru a následně shora podložky s matkami... Utěsnění zespodu..
hodnocení

Děkuji, zítra zkusím.

hodnocení

0x
Podle toho, jak to popisujete, tak jste to vyřešil blbě a teče vám to kolem závitů a možná i kolem podložek. Dejte foto.
Nevím,jestli správně, ale taky jsem to pochopil tak, že o-krouzek i podložka jsou na stejný straně... Leda že by podložka byla kolem o-krouzku a držela tlak, bránila vyhřeznutí o-krouzku, jedině tak by taková sestava dávala smysl.

hodnocení

Přikládám fotku shora i zespoda. Zespoda není žádné těsnění, jen shora.

Utěsnění vsuvky na připojení hadice
Utěsnění vsuvky na připojení hadice #2

Tímto způsobem máte utěsněnou podložku proti dnu, voda prosakuje mezi podložkou a maticí, případně i závitem... O-kroužek bych nepoužil, bohatě stačí ploché gumové těsnění na plochu šroubení, prostrčit dírou, podložka a matice. Podložka chrání dno tenké mísy při dotažení; případně můžete dát ploché těsnění i pod podložku. Na těsnost spoje má vliv spodní těsnění...

hodnocení

Tak tohle mi dává smysl, zítra to zkusím a napíšu. Dík

hodnocení

0x
No jasně, tohle přece nemůže těsnit, to je co jsem psal, podložka i o-krouzek z jedný strany je
jako by tam nebylo nic. O-krouzek zevnitř a podložku zvenku, ale je vlastně zbytečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]