Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak se prosím jmenují tyto šroubovací lišty na "suché dlaždičkování" .. nebo jak to nazvat Příp. kde to jde sehnat? .. siko. a dalsi velke me vicemene, spis vice, poslali do pryč :D
Dekuji .. krásný den.
Na dlaždice bych to nedoporučoval, podlaha musí být pevná, stabilní. Ale pokud jde o obklady, měli by to znát v prodejnách obkladů.
re4zon.- ne? A co to tedy je? Mezi obkladem a dlažbou je dost rozdíl, hlavně v materiálu. A pokud žádám kvalitní odpověď, pokládám přesný dotaz. Nehraj si na chytrého, plácáš, ale jinou odpověď sám nedáš. Moje odpověď je přesně podle dotazu.
re4zon - opět nesmysl. Dlaždice je od slova dláždit, neboli pokládat dlažbu, to ti potvrdí každý zedník, či obkladač. Obklady (obkládačky) jsou na stěnu, dlaždice na podlahu. A pokud je v prodejně odborník, potvrdí to také. A navíc, kdysi jsem v závodě kde se tyto produkty vyrábí i pracoval. Tak to mám z "první" ruky.
dovolil bych si podotknout, že norma nerozlišuje v terminologii obkladačky a dlažbu, jednou jsem to hledal, protože mě tu někdo plísnil za termín dlaždičky, když jsem tím myslel obkladačky. už si přesně nevzpomínám, ale pokud se nepletu, hovoří o "keramických obkladových prvcích"a myslí tím jak dlažbu tak obklady. každopádně termín dlaždice může znamenat jak obklad, tak dlažbu.
Zdravím, hledejte lišty na dlaždice/obklady a vyberte si vhodný profil. Hornbach, OBI, Baumax a jiné prodejny jich mají hromadu. Případně železářství, stavebniny.
Jak bude hliníková, nerez, ocelová, tak nebude s pevností problém. Jen si vybrat správný tvar.
Nicméně, tím, jak budou relativně na volno, tak při dotyku to půjde poznat a může to působit ve finále hodně vachrlatě oproti tradičnímu způsobu. Jen s tím počítat Na nezatíženou, pouze pohledovou stěnu asi OK, na stěnu, kde se počítá s kontaktem nebo zavěšováním něčeho, bych se tomuto raději vyhnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.