Nejste přihlášen/a.
Předchozí majitel bytu se rozhodl přemístit koupelnu z bytového jádra do komory. Kvůli vedení odpadu bylo samozřejmě nutné koupelnu umístit o něco výš, aby měl odpad spád.
Koupelna je 15,5 cm nad terénem a na chodbě vznikl krkolomný schodek vysoký 11 cm. Délka odpadního potrubí je zhruba 4 metry.
Jde mi o to, jestli by nešlo ten schodek o pár centimetrů snížit. Např. napojit odpadní trubku o kousek níž – přímo pod odpad od WC (viz fotka). Nebo použít oválnou odpadní trubku namísto kulaté.
Předem díky za radu!
Neni to nahodou byt ve ValMezu? Presne toto mel kamarad doma i s tou dlazbou. Tenkrat jsme premysleli, premysleli ale na jine reseni neprisli. Je tomu uz 8 let zpatky.
Mně jeden instalatér říkal, že těch 15 cm, o které je koupelna výš, v zásadě odpovídá. Něco udělá sifon, 5 cm průměr trubky, spád 2 cm na metr.
Takže jde o to, jestli by se nešlo zaseknout do odpadové stoupačky o kousek níž. A ta přečerpávací stanice by byla super, kdyby to bylo možné.
jako ještě pochopím: přesun koupelny = potřeba nahnat spád. ale proč probůh neudělali v předsíni normální schůdek zleva zprava, ale vytvořili toto viz foto, to mi opravdu hlava nepobírá
O oválných trubkách jsem nic neslyšel, ale lze koupit plastové obdélníkové trubky na rozvody vzduchu, ovšem jejich pevnost nejspíš bude nedostatečná pro jiné použití. Jedině použít nerezovou obdélníkovou trubku a vymyslet a vyrobit spolehlivé přechodky na kulaté potrubí. Tím by se to možná dalo snížit.
Všechno jde, ale v tomto případu by to bylo pracné a asi by to pomohlo tak 5-7cm.. -musela by se ta paneláková odbočka (oklo ní vybourat a kus podkladního betonu pod trubkou co máte červenou šipku aby celé šlo ještě níž- stím spojené uřezání odpadu a jeho prodloužení protože by vše šlo níže. Dle mého to vyjde možná s přečerpávacím čerpadlom o něco dráž, ale výsledek by byl lepší=podlaha by mohla být rovná a snížený podhled z +-250cm o dejme tomu 20cm ničemu nebude vadit .Toliko můj názor. Jinak u minulé firmy vodáci říkali s nadsázkou, že i rovina je spád, a běžně dělali spád 1-2%, u dešťáku klidně i 0,5%. Když je prý velký spád, že se to snadněji ucpe nevím nezkoumal jsem.
Něco podobného nyní dělal vodák ve vedlejším bytu-tam ale šlo o výměnu levé za pravou odbočku a její spuštění jen o 2cm níže. Měl štěstí podařilo se , když odřezal stoupačku že n bez ohledu na okolnost jen někdo vypustil vodu z dřezu a že nešlo en-óňo!
tu odbočku už níž nedáš...musel bys do toho zainteresovat i souseda pod a už vidím jak tě někdo pustí, aby ses mu jebal v šachtě...řešil jsem s tou odbočkou něco podobného loni...taky jsem chtěl kvůli sprcháču níž...ale hrdlo té trubky pod mazaninou tě nepustí..viz. první věta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.