Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udusání plochy pod bazén

Od: rumicek® odpovědí: 14 změna:

Zdravím, na NejRemeslnici.cz jsem poptal udusání plochy pod nadzemní bazén. Bazén potřebuje rovnou plochu 2.5x4.5 m, ale bude se alespoň nějak dusat plocha 4x6 m. Zatím se mi ozvali dva a oba se ptají jakou očekávám cenu. Poraďte mi kolik to tak může stát.
Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak cena bude smluvní . Ale vážněji - bude záležet na více okolnostech, jako např. dojezdová vzdálenost řemeslníků a jejich počet (jeden nebo více), potřeba strojů/mechanizace (nebo jen lopata, krumpáč a ruční válec), pouze udusání hlíny (nebo dovoz a srovnání podkladového písku/štěrku), odvoz zbytku hlíny po zhutnění apod. Já bych jim nejdříve řekl své nároky a zeptal se na to, co zde píši, resp. podle náročnosti práce by měli oni vědět, kolik berou např. na hodinu nebo dle druhu výkonu. Já takové dohady typu: "A kolik nám dáte, paninko?" nemám rád (v obchodě také u zboží vidíte cenovky a můžete se rozhodnout o nákupu), tak pozor na amatérské "vykuky". Zdravím!

doplněno 23.04.25 22:56:

Nemáte zač.

hodnocení

Jde skutečně jen o udusání, plocha je srovnaná a trochu udusaná trámkem. Asi tak i zůstaen:)

@rumicek : nechat to tak znamena pisat po roku otazku, ako vyriesit prasknute dno bazenu.

0rion
hodnocení

0x

Když si v půjčovně půjčíte vibrační pěch, tak byste to možná zvládl sám. Ti pozvaní řemeslníci to určitě budou dělat taky tak, půjčí si někde pěch a přijedou.

hodnocení

To bych rád udělal, do půjčovny to mám tak kilák. Jenže nemám vlek (a teď ani kouli) a kolem neznám nikoho, koho bych mohl požádat:( A na nějakém vozíku by to asi nešlo, přece jenom to má kolem 80 kilo.

80kg pěch strčíte v pohodě dozadu do kombíku nebo SUV. Ale jestli to má být pořádně, zkusil bych těžší.

hodnocení

0x

Cena priblizne : vyjazd k vam a naspat + pozicovne za zabu + cca 2 - 3 hodiny prace 2 ludi. Odhadom niekde medzi 5000 a 10 000 CZK. Ak budete setrit na nespravnom mieste, znicite si drahy bazen.

hodnocení

Děkuji všem, ale 5-10 tisíc je moc. Zkusím to zařídit levněji.

Jedině po známosti, protože tu pětku bude většina chtít už za to, že tu mašinu přiveze a odveze. O jaký bazén se jedná, jak moc to musí být rovnè?

hodnocení

0x
To bude bazén na nějaký navážce? Nebo je jen pryč drn a chceš udusat co je pod drnem?
hodnocení

Před 25 lety tam byly záhony a pak tráva, který se moc nedařilo - takže odstranit drn nebyl problém. Teď je plocha srovnaná a udusaná kusem trámu. Když si uvědomím, že pod bazénem nesmí písek ani polystyren, tak mi to připadá málo.

Proč nesmí být pod bazénem písek nebo polystyren.
Máme bazén v mírném svahu, odkopalo co bylo potřeba, srovnalo do roviny geotextilie a slabá vrstva písku na úplný srovnání. Rostlá zemina je na bazén dostačující, není třeba nějak mohutně hutnit. Mám to takhle přes deset let a pořád drží.
hodnocení

Já nevím proč, ale máme to jako warování v návodu a Mountfield prý při použití polystyrenu autonmaticky neuznává reklamace.

gogo
hodnocení

0x

Mám gumovy nafukovací průměru 3,6 m (asi 5 kubíku vody?) a ve svahu s krumpáčem železnými hráběmi navezenym piskem Pro starý polystyren a koberec...

bazen uz tam bude 8 let, stal me asi 450,- v podzimním výprodeji... ten písek tuším stal 200,-

prace? Pár hodin práce no... když ocením svůj čas 2000,- / h tak to je za 10.000 práce treba

Nejvíc stala písková filtrace bestway asi 7 m3/hodinu (s bazénem byla kartusova ta je k prdu) ta byla pres 3000,- hold šetřit se nevyplácí :)

no dusat 4 x 6 m? Tak to si necháš přivést pořádnou dusaci mašinu aspoň 500 kg! :) myslím že by ti to tam mohli polítat třeba za 5000 Kč a budeš to mít udusaný dost :))

Jsem si jednou dusal autem prostě jsem to po jezdil pořádně těžkým autem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]