Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk, vibrace v bytě

Od: roza odpovědí: 3 změna:

Chtěla bych poprosit o radu. Bydlím v paneláku a vím, že od sousedů je možné slyšel cokoliv - dupání, pračku, růžné další hluky...

Bydlím v bytě, který chodbou a jedním pokojem sousedí s dvoupokojovým bytem a to v části koupelny a kuchyně.

Před několika lety si sousedé rekonstruovali koupelnu a kuchyni. A od té doby mě trápí několik problémů.

Před tím měli nefunkční digestoř a v rámci rekonstrukce si nainstalovali novou a to komínovou. Když jí pustí, tak to u nás jak v pokoji, tak na chodbičce strašně hučí (když ji pouští na nižší stupně, tak je to i tak nepříjemné). Já mám digestoř v kuchyni a když ji pustím, tak na druhé straně (v obýváku) téměř nic neslyším. Tak přemýšlím nad tím, jestli tu digestoř mají dobře nainstalovanou.

Horší problém je však v tom, že od té doby se bytě necítím dobře. Začaly mě rušit nějaké vibrace (nebo já to spíše vnímám jako nějaké nepříjemné proudění zvuku či velmi nepříjemné energie), které mi nedělá vůbec dobře. Šíří se to do celého bytu právě z pokoje a chodby, se kterou sousedíme se sousedy. Jde to ze shora, ale nedokážu říct, zda pod stropem nebo přímo ze stropu. Obešla jsem si sousedy, kteří bydlí nad námi a to jak byt přímo nad námi, tak i nad sousedním bytem. Nikde neměli nic puštěného a nepříjemné pocity, kterém mám v našem bytě , jsem tam nevnímala. Byla jsem přímo i v bytě sousedů. Nic v tu dobu nebylo puštěné, ale z míst kde je digestoř a dále i nově instalované keramické kachle z nějakého biskupství, jsem cítila velice nepříjemné pocity (nikdy se mi nic podobného nestalo...) Pro jistotou jsem se sousedkou vypnuly v bytě elektriku, ale změna nebyla žádná.

Jelikož se to, co mě ruší opakuje různě v různou dobu a trvá to také různě dlouho mám pocit, že jakmile si někde na naší straně v některém z bytů pustí odsávačku, tak u nich se něco rozvibruje. Jen nevím jestli to může dělat ta digestoř a nebo ty kachle. Nevím, jak složité by bylo odinstalovat digestoř, aby se třeba vyloučilo, že to způsobuje ona...Klidně bych si byt i nechala proměřit, ale nevím, co se má vlastně měřit...

Je to tak nepříjemné, že jsem začala doma nosit sluchátka, která mi aspoň trochu pomáhají. Ale ráda bych to vyřešila. Pokud jste někdo řešil něco podobného nebo máte nějakou radu, budu ráda.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
K duchovnu se vyjadřovat nebudu.
Na paneláku tohle (centrál) a soused si namontuje vlastní odtah.
Pak se dějí věci.
Hluk, vibrace v bytě

0rion
hodnocení

1x

Obávám se, že na tohle stěží někdo bude mít nějakou dobrou radu. Bydlení v paneláku se může někdy změnit v horror díky blbcům sousedům. Požádejte na hygieně, ať vám provedou měření, může se jednat o nějaký infrazvuk, na který jste citlivá. Pokud nic nenaměří, tak jedině odstěhovat.
Nejjednodušší pokus je domluvit se se sousedy, že jakmile začne ten pocit, oni na chvíli vypnou proud na hlavním jističi. Mělo by to ustat.

hodnocení

1x

měl jsem podobné problémy,když v bytě pod námi namontovali na WC nový věrák na odtah. Kdykoliv v průběhu dne i noci byly zvuky cca 15 minut,potom to přestalo(časovač). Soused znovu upravil těsnění větráku a je to v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]