Dobrý den, Poradíte mi prosím někdo? Mám starý bojler a nevím vůbec, co je to za tip. Nepoznáte? Nyní ho mám napojený bez čerpadla na krbovou vložku a na beztlakovou vodu. Nyní bych chtěl k němu přidat elektrickou topnou jednotku. Půjde to? Je tam jedna volná díra. Díky za jakoukoliv pomoc.
Nezáleží ani tak na typu, ale na tom, že topná vložka potřebuje k montáži určitou přírubu pro montáž a tu tam nemáte. Nějaký amatérismus nedoporučuji, jedná se o el. zařízení.
hujer
A doplním, nejen el.zařízení ,ale i tlak. nádoba. Když dáš topení, budeš muset dodat termostat s tepelnou pojistkou apod..
Ja jsem topnou patronu s 1/2 závitem přidal do zasobniku Vaillant primárně ohřívaného plynovým kotlem, využil jsem k tomu otvor pro vypouštění. Otvor musi být dole, pokud ma patrona ohřívat celý objem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.